algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Acusat d'assassinat per matar el seu company de pis a Sant Antoni de Portmany

La Fiscalia considera que l'acusat fingí un transtorn mental per disminuir les conseqüències penals dels fets

L'acusat de matar el seu company de pis a Eivissa ha dit avui que no volia"matar-lo, que va ser un accident i que li sap molt de greu", però la Fiscalia ha reafirmat l'acusació d'homicidi i la petició de 12 anys de presó per entendre que va matar a la víctima en ple ús de les seves facultats i en un atac unilateral. En l'última jornada del judici per l'assassinat ocorregut el juny de 2009 en Sant Antoni de Portmany, celebrat avui en el Tribunal del Jurat de Palma, la Fiscalia ha considerat que l'acusat, A.P., de nacionalitat estoniana i 28 anys d'edat, ha fingit un transtorn mental com a estratègia per disminuir les conseqüències penals del que va ocórrer.

Per argumentar aquesta hipòtesi, la Fiscalia s'ha emparat en els testimonis coincidents de la psicòloga i el metge forenses, així com en el fet que l'acusat declaràs tenir una malaltia mental un any després d'haver entrat a presó i no en el moment de la detenció. Segons ha relatat la fiscal en les seves conclusions, l'acusat i la víctima es van conèixer en la parada de l'autobús de l'aeroport i van decidir compartir allotjament a la localitat de Sant Antoni de Portmany.

Una vegada allà, es van registrar als Apartamentos Puerto de San Antonio i van sortir a prendre unes cerveses. De tornada a la seva habitació, ha indicat la fiscal, van iniciar una discussió "banal" en la qual l'acusat es va abalançar per darrere sobre la víctima, A.A.C., i el va apunyalar al coll amb un ganivet de 10 centímetres de full. Encara que l'home va tractar de defensar-se, la ferida va provocar una abundant pèrdua de sang que li va provocar una mort immediata, en aproximadament 30 segons, segons la declaració del forense. Després, afirma la fiscal, l'encausat va intentar netejar la sang, va amagar el cos de la víctima sota del llit, va fugir del lloc i, cinc dies després, es va lliurar a la Policia Nacional i va confessar el seu crim.

Per la seva part, l'acusació particular ha al·legat que l'acusat va actuar amb traïdoria, pel que considera que es tracta d'un delicte d'assassinat -no d'homicidi com demana la Fiscalia-, i a més no creu que existeixi atenuant per confessió, ja que, segons ha afirmat la lletrada de l'acusació, A.P. ha mentit. La defensa, tanmateix, argumenta que l'acusat pateix alienació mental, basant-se en l'informe d'un psiquiatre de la Seguretat Social que l'ha tractat l'últim any, i al·lega que a causa d'això no és conscient dels seus actes.

D'altra banda, la defensa pensa que els fets es van desenvolupar de manera que l'acusat estava sent estrangulat en el moment en què va proferir la punyalada al seu company d'habitació, i que per tant només es defensava. Abans de finalitzar el judici, l'acusat ha declarat, a través del seu intèrpret, que no es tracta d'un assassinat, ja que "no volia matar aquesta persona" i que va "ser un accident" que va ocórrer en "legítima defensa". Després s'ha disculpat dient que "estableixi molt" l'ocorregut. La magistrada ha citat els membres del jurat a les 17.00 hores de demà perquè arribin a un veredicte, procés que podria allargar-se fins al dia següent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris