algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

El concurs de ràdio digital es va fer amb una tecnologia obsoleta

El Govern d'Antich va donar freqüències partint d'unes condicions que s'han de canviar. L'antiga Conselleria d'Interior defensava que no ho podia fer de cap altra manera perquè ho marca l'Estat

El concurs de freqüències de ràdio digital de les Balears es féu amb un plec de condicions que imposava una tecnologia obsoleta, segons diuen especialistes del sector i admeté la mateixa Conselleria d'Interior que el preparà, la de Francesc Antich. En concret, la tecnologia per a la qual havien de preparar les propostes les entitats que optaven a una freqüència es diu DAB (Digital Audio Broadcasting). Segons fonts del Govern d'Antich, es va continuar amb aquesta tecnologia perquè així ho marca el Pla tècnic de radiodifusió sonora digital de l'Estat. Asseguraren a dBalears que el concurs ja preveu la possibilitat de passar a DAB+, una tecnologia més moderna, però que això depèn de Madrid.

Amb tot, la consulta especialitzada GCO Telecom, que col·laborà amb algunes de les principals empreses del sector per preparar el concurs, assegura en nota de premsa que la tecnologia DAB, i fins i tot la DAB+, "és ja del tot obsoleta i de discutible rendibilitat". Recorda que el 1999 ja treballaven amb DAB i que fins i tot l'entitat que va establir aquell estàndard el considera ara erroni. De fet, amb les tecnologies més actuals, si abans amb un multiplex es podien emetre sis emissores, ara n'hi caben fins a 14.

De totes maneres, si es tenen en compte els precedents de ràdio digital a l'Estat, és ben difícil que la de Balears arranqui. Just han fet concursos semblants Catalunya i Galícia. El de Catalunya, del 2004, no s'ha aplicat mai. El de Galícia, del 2006, quedà desert. L'única esperança és que el 10 de juny el Consell de Ministres aprovà posar en marxa una modificació del Pla tècnic de radiodifusió sonora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris