algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Desmantellat un entremat financer per estafar 57 milions d'euros

Segons ha informat la policia, els detinguts oferien productes que prometien «sucoses rendibilitats»

Agents de la Policia Nacional i de la City of London Police han detingut 17 anglesos al desmantellament d'un entramat mercantil assentat a Mallorca que presumptament va estafar més de 57 milions d'euros a centenars de víctimes, en la seva majoria ciutadans britànics.

Segons ha informat la policia en un comunicat, els detinguts suposadament oferien mitjançant «agressives campanyes telefòniques» productes que prometien «sucoses rendibilitats», si bé en realitat eren ficticis.

Els perjudicats ingressaven el seu diners en comptes bancaris obertes a Espanya amb identitats falses, des de les que els fons eren transferits a l'estranger o ben retirats en efectiu.

A l'operatiu han estat detingudes 17 persones -quinze a Palma i dos a Santa Ponça-, s'han bloquejat comptes en onze entitats bancàries i registrat tres habitatges particulars a Santa Ponça, una a Andratx i una altra més a Palma, on també s'ha registrat l'oficina principal o 'boiler room'.

Any i mig d'investigacions han posat al descobert les activitats d'una organització delictiva l'activitat de la qual s'emmarca dins als fraus financers. L'organització seguia un esquema de 'boiler rooms', és a dir, un entramat complex de societats (sense activitat mercantil real) i persones físiques (moltes d'elles amb identitats falses), l'única activitat de les quals es limitava a la captació d'estalvi privat sota l'oferta d'atractius productes d'inversió que en realitat eren ficticis.

Mitjançant aquest sistema van aconseguir més de 50 milions de lliures esterlines (uns 57 milions d'euros) de centenars de víctimes, en la seva majoria també de nacionalitat britànica.

Confiscat un mòbil de 200.000 euros

Els investigadors han confiscat centenars de llistats de possibles víctimes, manuals de captació de clients, documentació bancària, 23 ordinadors portàtils i 18 telèfons mòbils, un dels quals podria estar valorat en 200.000 euros.

Agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Financers Central de la Comissaria General de policia Judicial i de la UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Mallorca han desenvolupat les investigacions al costat de la City of London Police anglesa, diversos agents de la qual s'hi han desplaçat fins Espanya per col·laborar a l'operatiu final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris