algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Confisquen a Eivissa 13 litres d'"ayahuasca", un beuratge al·lucinogen de l'Amazones

L'acusat va ser detingut a l'oficina de Correus quan va recollir un paquet certificat procedent del Brasil

La Guàrdia Civil ha confiscat a Eivissa tretze litres d'"ayahuasca", una planta americana amb què es prepara un beuratge al·lucinogen emprat pels xamans i les tribus de l'Amazones per als seus rituals religiosos i la seva medicina tradicional. Es tracta d'una de les majors confiscacions a Espanya d'aquesta substància psicotròpica, prohibida i les dosis de la qual es consumeixen en mil·lilitres, ha informat avui la Comandància de l'institut armat a les Balears. En l'operació ha estat detingut un espanyol de 46 anys identificat com J.C.A.M., qui ha estat acusat d'un delicte contra la salut pública.

Agents de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil d'Eivissa (EDOA) van detenir l'acusat a l'oficina de Correus de Santa Gertrudis, d'Eivissa, quan va anar a recollir un paquet certificat procedent del Brasil que contenia en el seu interior tretze litres d'un líquid extret de la planta coneguda com "ayahuasca". El paquet va ser obert en presència del jutge d'instrucció número 4 d'Eivissa i del detingut, el seu advocat d'ofici i especialistes de la Guàrdia Civil en matèria de tràfic de drogues.

Segons l'institut armat, l'"ayahuasca" és una planta originària de l'Amazones de la qual s'extreu una substància utilitzada freqüentment per tribus indígenes i per xamans per als seus diferents ritus. Amb la planta es prepara un beuratge farmacològic que també s'empra en la medicina tradicional dels pobles amazònics natius. La substància té uns efectes molt diversos a l'organisme de la persona que la consumeix, ja que el seu principi actiu és el DMT (Dimetiltriptamina), una potent substància al·lucinògena.

El principi actiu Dimetiltriptamina es troba fiscalitzat pel Conveni de Viena de 1971, en la Llista I de psicotròpics, pel qual la seva comercialització i distribució està prohibida a Espanya, segons la Guàrdia Civil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris