cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Platja de Palma: operació Arena

Un intens dispositiu policial vol acabar amb la prostitució, la delinqüència i els venedors ambulants de la zona

L'allau de carteristes, trilers, prostitució nigeriana, venedors ambulants i delinqüents en general castiga amb duresa la Platja de Palma. Per aquest motiu, des del Cos Nacional de Policia s'ha engegat la denominada operació Arena. Es tracta d'un complex dispositiu per eradicar els diferents fets delictius de la zona.

Són les 23 hores a la comissaria de la Platja de Palma. Un total de 14 funcionaris, 12 de la mateixa demarcació i dues de la Brigada d'Estrangeria, es donen cita al brífing ,on el subinspector Carrasco, cap de l'operatiu, informa els seus homes. Tot està apunt. Quatre cotxes K (camuflats) surten de patrulla i prenen per complet la plaça de les Meravelles, els carrers Missió, Llaüt, Missió de San Diego i el perímetre de primera, segona i tercera línia de la platja, concretament entre els balnearis 5 i 6. Són fàcils de localitzar. Més de 30 dones de raça negra practiquen la prostitució diàriament a la zona. La majoria resideixen a la barriada de Son Gotleu. A mitjanit, un dels grups de policies les espera a la parada del bus de la línia 15. A partir d'aquest moment, s'hi viuen escenes de tot tipus. Algunes dones s'agenollen i ploren desconsoladament mentre demanen no ser identificades. Unes altres, veteranes en l'ofici, mantenen una actitud més fanfarrona i fins i tot desafiadores amb els agents. Segons els policies, en alguns casos les prostitutes exerceixen la violència envers els clients (la majoria borratxos) i és freqüent veure-les robar. És per aquest motiu que se n'ha intensificat la vigilància i els controls hi són constants.

A primera vista, pot fer l'efecte que es tracta de prostitutes inofensives, que no fan mal a ningú i que l'única cosa que desitgen és guanyar-se el pa per menjar. Res més lluny de la realitat. "La manera d'actuar d'aquestes dones consisteix a captar una víctima fàcil, en la majoria de casos un home de mitjana edat i totalment embriagat", afegeix un experimentat agent. Un total de 26 dones van ser identificades. Una d'elles es trobava en situació il·legal i se li ha incoat el corresponent expedient d'expulsió.
La comissaria integral de la Platja de Palma, en els mesos estivals, juga un paper fonamental en la vigilància i seguretat del nucli costaner. Enguany el que més els preocupa "és la proliferació de delinqüents romanesos", segons l'inspector Enrique Urbano.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris