algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

“Els veritables policies d'elit són els que patrullen pels carrers”

Les acadèmies i les universitats haurien d'anar de la mà per potenciar la innovació en l'aprenentatge”

David Berengueras és criminòleg, sergent d'una de les unitats d'elit dels Mossos d'Esquadra, escriptor i doctorat en Neurociència per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quin és el secret perquè un policia surti airós davant d'un cara a cara en una intervenció armada?
Hi ha molts factors. El que és clar és que l'entrenament ha de marcar la diferència. Però els estudis ens diuen que, quan és sorpresiu l'atac, l'ésser humà té algunes limitacions. Formació i entrenament en són les claus.

La formació que rep un policia a Balears és la correcta?
No es tracta de desprestigiar la formació que es dóna. En línies generals, tota és bona, però crec que en matèria de formació policial la UIB hauria de jugar-hi un paper més important.

Entenc que cal substituir les acadèmies de policia per les universitats?
No. Crec que haurien d'anar de la mà. No es pot formar els policies igual que es feia fa 20 anys. Que consti que no dic que es faci, però crec que el paper d'investigació i d'innovació s'hauria de potenciar.

Vós estau considerat una eminència en formació i tècniques policials. Us considerau un policia d'elit?
El veritable policia d'elit és el patruller que cada dia és pels carrers sol. T'ho explico. Una unitat d'elit treballa en equip, amb molta informació i grans mitjans. Amb aquestes condicions, hi pot treballar qualsevol. Un policia de carrer treballa sol, sense mitjans i amb informació esbiaixada. Per mi, ells són els vertaders policies d'elit.

Parlau nombrosos idiomes, teniu diverses carreres universitàries, doctorats i una preparació física envejable. Per què sou al carrer patrullant i no en un despatx?
Perquè a mi no m'agrada gestionar. Som policia i l'única manera d'investigar i de millorar és estant in situ al carrer i actuant.

Què diríeu als policies de Balears que llegeixin aquesta entrevista?
Que continuïn treballant com ho fan i formant-se, en alguns casos amb cursos pagats per ells mateixos; que després d'ells hi ha persones que treballam per protegir els que protegeixen els ciutadans.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BALEAR, fa mes de 9 anys

Excepte els d'Inca, que es limiten a veure els embussos i els que ténen que mostrar, mostren "palmito".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris