cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Entren i fan destrosses al col·legi de Binissalem

Trenquen tots els ordinadors del centre. L'equip directiu denuncia els danys, que pugen a 10.000 o 12.000 euros

125602

La imatge mostra teclats d'ordinadors romputs dins una aula de l'escola.

ALEX SEPULVEDA

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per trobar l'individu o individus que el cap de setmana es colaren al Col·legi Públic de Binissalem, en trencaren tots els ordinadors, una fotocopiadora i una impressora i en tiraren taules i cadires per terra, entre altres destrosses. Els responsables del col·legi (CEIP de Binissalem), que està ubicat davant el camp de futbol i que s'inaugurà fa un any, han denunciat l'atac a la Guàrdia Civil i n'han informat la Conselleria d'Educació. Ahir, indicaren que el valor dels danys causats se situa entre 10.000 i 12.000 euros i, com que han quedat sense ordinadors, no poden continuar les classes d'informàtica previstes.

Les destrosses es descobriren diumenge horabaixa. A un al·lot li caigué la pilota dins el col·legi i en botà la tanca per recuperar-la. Llavors, al pati, va veure material electrònic en terra i avisà son pare. Aquest telefonà a la Policia Local, que localitzà la directora del centre. En la inspecció de les instal·lacions, es temeren que tots els ordinadors de l'aula d'informàtica estaven romputs i que n'havien llançats alguns al pati per la finestra. En total, hi havia 17 miniportàtils valorats en 300 euros cada un i 12 ordinadors de sobretaula. Els desaprensius també tiraren cadires, trencaren una fotocopiadora d'uns 6.000 euros i una impressora i arrancaren cables.

Després, s'interposà la denúncia a la Guàrdia Civil i ahir dematí els agents recolliren proves per identificar-ne el culpable o culpables. Els autors de la destrossa entraren per una finestra. Des del centre, indicaren que "només han vingut a fer mal: no hem trobat a faltar res i la intenció no era robar, sinó causar grans desperfectes".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris