algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Absolt el líder sufí acusat d'amenaçar de cremar la mesquita

La jutgessa de Manacor considera que Mohammed es Souydy es referí només al tancament pacífic del temple

52304

El lider sufí Es Souydy ha estat absolt per la jutgessa.

ALEJANDRO SEPULVEDA

La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor ha absolt el líder sufí de les Balears, Mohammed es Souydy, que havia estat acusat pel president de la comunitat islàmica d'aquesta localitat d'amenaçar de cremar la mesquita. Els fets es varen conèixer el passat 27 d'abril, quan Ahmed el Youssefi, president de la comunitat islàmica, comparegué a la comisaria del Cos Nacional de Policia de Manacor per denunciar-hi uns fets succeïts mesos enrere.

Segons el denunciant, Mohammed el Souydi anà a la mesquita i hi "increpà els presents". A més, suposadament proferí frases del tipus: "Cremaré la mesquita amb tots vosaltres a l'interior". Segons Ahmed, després afegí: "Aquesta setmana es tancarà la mesquita i no hi entrarà ningú pus". L'imam de la mesquita, Mahmoud el Hirech, també comparegué a les dependències policials i ratificà la denúncia interposada pel president de la comunitat islàmica.

Els denunciants, a més d'una condemna per amenaces, sol·licitaren una pena d'allunyament per al líder sufí, perquè no pogués apropar-se a la mesquita. La sentència considera provat que aquell dia Es Souydy es va veure a la mesquita amb altres membres de la comunitat musulmana, "per tractar-hi un desacord amb l'imam. Després, es dirigiren a ell per manifestar-li que si no canviaven els responsables tancaria la mesquita".

Durant el judici, el líder sufí mantingué que mai no havia amenaçat de cremar el temple; en canvi, sí que reconegué que els havia anunciat que intentaria tancar la mesquita. La jutgessa de Manacor considera que l'expressió "tancar la mesquita" evidencia que els dos grups enfrontats "discrepen en la forma de gestionar el centre religiós". "Així, els denunciants volen expulsar l'acusat de la mesquita i l'acusat vol que se'n canviïn els responsables i es designi un altre imam", recull la sentència. La jutgessa conclou que no hi ha proves per acreditar que Es Souydy amenaçàs de cremar el temple musulmà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Se ha de determinar a quina confesió o rite pertany la mesquita.
Així com hi ha isglèsies de rite catòlic, ortodox o protestant, també hi ha mesquites de les distintes confessions musulmanes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris