cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Condemna de 23 anys de presó per al company de Laura Gallego

Tot i que la condemna no és ferma, el text de la sentència considera com a provat que la matà amb traïdoria i acarnissament

49862

Imatge de la sessió judicial contra H. Fernández.

A. SEPULVEDA

L'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a 23 anys de presó al company de Laura Gallego, Hermenegildo Fernández, que un tribunal del jurat ha trobat culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament d'aquesta al seu habitatge del municipi mallorquí de Marratxí. A aquesta pena se li afegeix una altra accessòria d'inhabilitació absoluta durant tot el temps que duri la condemna i impedint-li aproximar-se cinc-cents metres o comunicar-se amb els familiars de la víctima en 24 anys. Així mateix, el condemnat haurà d'indemnitzar el fill de la víctima amb 120.000 euros i la mare d'aquesta amb 50.000 euros, a més de fer-se càrrec de les costes processals.

La presidenta del tribunal, la magistrada Mónica de la Serna, considera en la seva sentència a Hermenegildo Fernández autor responsable de l'assassinat amb la concurrència de la circumstància mixta de parentiu, amb els agreujants de traïdoria i acarnissament, d'acord amb el veredicte emès el passat 11 de juny pel jurat popular. No obstant això, aquesta sentència no és ferma i contra ella cap recurs d'apel·lació davant de la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. El tribunal reconeix la intencionalitat de la mort i el fet de què l'acusat, de 33 anys, s'aprofitàs que la jove tenia minvades les seves facultats per haver consumit drogues per matar-la i causar-li dany afegit.

"L'atac dut a terme per l'acusat, el senyor Fernández, el va realitzar amb el coneixement i aprofitament que Laura Gallego Negre havia consumit substàncies estupefaents que neutralitzaven la seva capacitat de reacció", detalla la sentència com "fets provats". També considera provat que, una vegada morta la jove, Hermenegildo Fernández, va propinar amb un objecte contundent un fort cop al front de la víctima i, amb una substància desconeguda, li va realitzar cremades per l'abdomen i zones adjacents del seu cos. La sentència subratlla a més que "no resulta acreditat" que en el moment dels fets Fernández tingués greument minvades les seves facultats mentals. Els fets condemnats es van produir el 13 de setembre de 2008, al garatge on Laura vivia amb l'acusat, Hermenegildo, que llavors tenia 31 anys i que, en el judici, va admetre que va cometre un homicidi imprudent.

El primer dia del judici, l'acusat va declarar que ell no havia tocat a Laura i va negar haver mantingut una discussió amb ella, va dir que l'al·lota va rebre una pallissa al poblat de Son Banya on havia anat a recollir droga i que després va sofrir un accident amb la seva moto, causant-li les nombroses ferides trobades al seu cos. Tanmateix, després la seva defensa va reconèixer que quan ella va arribar a casa, ambdós van discutir i en un moment donat ell es va llançar a sobre d'ella de manera que se li van trencar les costelles, la qual cosa li va causar la mort, de forma accidental. Segons l'autòpsia, la dona va morir al migdia, però el seu cos es va trobar a les 23.30 hores quan l'acusat els ho va comunicar a uns policies amb qui es va trobar en un bar. L'al·lota tenia greus lesions, entre elles, la ruptura de totes les costelles que li va produir l'acusat en llançar-se a sobre d'ella per causar-li més dolor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris