cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Jurat declara culpable d'assassinat el company de Laura Gallego

El tribunal del jurat ha declarat avui culpable d'un delicte d'assassinat amb acarnissament i traïdoria a Hermenegildo F., qui el 2008 va causar de forma intencionada la mort de la seva companya sentimental, Laura Gallego, a Marratxí aprofitant el seu estat després d'haver consumit d'estupefaents, pel que la pena mínima que recaurà sobre l'acusat serà de 21 anys de presó.

Durant l'exposició del veredicte, el jurat considera provat que ambdós van iniciar una discussió al garatge on convivien, després de la qual l'acusat va començar a agredir-la mitjançant cops i emprant a més un objecte contundent, davant del qual la víctima no va poder defensar-se. L'home, segons el veredicte, es va col·locar a sobre d'ella fins a provocar-li la ruptura de les costelles i amb això una insuficiència respiratòria que la va dur a la mort.

És per això que se'l considera culpable d'haver augmentat amb sofriment sobreafegit el patiment de la víctima, sense que s'hagi constatat que l'autor dels fets patís cap trastorn de personalitat per consum d'estupefaents que minvàs les seves facultats.

La Fiscalia sol·licita així 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament, petició de pena que s'eleva fins als 25 en el cas de l'acusació particular, exercida per la família de Laura G. L'Advocacia de l'Estat, personada com acusació popular, també demana 23 anys pel mateix delicte. El jurat no considera oportuna per unanimitat, la suspensió de la condemna ni l'indult total o parcial d'Hermenegildo F.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris