muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

La defensa sosté que Hermenegildo matà Laura Gallego per accident

Les acusacions en mantenen l'assassinat, mentre que la representació de l'acusat hi veu homicidi imprudent

El final del judici per l'assassinat de Laura Gallego va deixar clar l'on, el com i el qui. La defensa d'Hermenegildo Fernández accepta que el seu client va acabar amb la vida de la jove al taller de Marratxí on ambdós convivien i qualifica els fets com un delicte de lesions en concurs amb un homicidi imprudent. D'aquesta manera, el jurat popular, que avui dematí rebrà l'objecte del seu veredicte, haurà de pronunciar-se sobre si l'acusat tenia intenció de matar la jove o si bé va caure sobre la víctima enmig d'una baralla, de manera que li va trencar quatre costelles i li va provocar la mort sense tenir-ne intenció.

Les tres acusacions presents en el judici varen mantenir els mateixos càrrecs que a l'inici de la vista, en els quals sol·liciten pena de 22 i 25 anys de presó per a l'acusat. La fiscal, Concepción Ariño, va recordar que la víctima presentava multitud de cops que li havien causat hemorràgies al cervell, al fetge, al ronyó i al pàncrees, a més d'un impacte al coll que li va xapar el tiroide: "Cal copejar amb molta força i amb intenció de matar per causar aquestes lesions", va assenyalar la fiscal.

Ariño també va recordar que la jove tenia ferides que correspondrien a abrasions quan l'acusat estava tirat damunt ella i l'asfixiava: "Ell veia com Laura intentava respirar. Si veus que algú fa l'indicible per agafar aire i no atures, estàs cercant-ne la mort". La fiscal també va recordar que l'acusat no va demanar ajuda just després de trencar-li el tòrax perquè pogués ser atesa: "No només la volia matar, volia que sofrís i va haver de patir molt". Les acusacions també van incidir que l'acusat va intentar ocultar l'ocorregut, que va netejar el cos de la víctima i part de l'habitació, el terra de la qual era humit, a més de posar ciment en una paret per tapar-ne la sang.

Davant la versió de les acusacions, el lletrat de la defensa, Fernando Mateas, va insistir que existeixen "molts buits i moltes llacunes" sobre el que va ocórrer en aquests fets. La defensa ahir va modificar les seves conclusions inicials, en les quals en sol·licitava l'absolució i va assumir que l'acusat sí que va copejar Laura Gallego i que sí que va causar-li la mort, malgrat que en la seva declaració Hermenegildo Fernández va negar haver tocat la jove.

La defensa creu que la víctima va anar al poblat de Son Banya, on va ser agredida per un problema de drogues i que, en tornar a la casa, va iniciar una discussió amb l'acusat que va desembocar en agressió. En un moment donat, l'acusat va saltar damunt la víctima i li va trencar les costelles, de manera que aquesta es va asfixiar.
El lletrat va plantejar que si hi hagués hagut intenció de matar la jove, Hermenegildo tenia al seu abast multitud d'objectes contundents a mà i que, a l'hora d'ocultar proves, hauria pogut fer desaparèixer el cos de la víctima, "és facilíssim", va assegurar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris