algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Un jove confessa que violà el nebot de 6 anys a Son Banya

L'acusat, de 20 anys i per a qui demanen 12 anys de presó, també va ser denunciat per abusar d'un altre nin quan era menor d'edat. El germà, després de sentir el testimoni del petit, s'hi va afuar

Un jove de 20 anys va admetre ahir que va violar el seu nebot de sis anys a la casa on vivien en el poblat de Son Banya. L'acusat s'enfronta a una petició de presó de 12 anys per part de l'acusació particular i de 9 per part de Fiscalia. En el judici, dut a terme ahir a l'Audiència Provincial de Palma, la seva defensa manté la petició de l'absolució perquè sostè que els fets es van produir quan el processat era menor.

Segons les acusacions, entre el mes de març de 2007 i principi de 2008, és a dir, quan l'acusat havia complert ja els 18 anys, va dur el menor al bany de l'habitatge en diverses ocasions i allà abusava d'ell, on fins i tot arribar a violar-lo. En la seva declaració, l'acusat, aparentment desorientat, va repetir que no sabia què havia passat. Després de diverses respostes dient el mateix, "és que realment no ho sé", va admetre per gestos que en una ocasió va violar el nin.

Majoria d'edat
El debat del judici se centra sobre el moment dels fets. Les acusacions els situen quan l'acusat tenia més de 18 anys ja que, segons el petit, els fets es van produir quan un altre nin, que vivia a la casa, va ser acollit per l'Institut d'Afers Socials del Consell de Mallorca perquè també havia estat víctima d'abusos sexuals. En aquest cas, també van recaure sospites sobre l'acusat en el judici d'ahir. No obstant això, la causa va acabar arxivada.
La defensa justifica un altre argument per rebaixar la responsabilitat de l'acusat. Un informe forense acredita que pateix un retard mental "molt lleuger, entre lleu i la normalitat". Els psicòlegs que el van examinar conclouen que sí que és capaç de comprendre els seus actes, tot i que l'ambient familiar desestructurat en el qual l'acusat ha crescut dins el poblat de Son Banya pot haver influenciat en el seu comportament.

Per aquest motiu, de manera alternativa, la defensa va sol·licitar que el processat complís la condemna en un centre especialitzat. Per l'altra part, els psicòlegs del Consell que tracten el menor assenyalen que, arran de la violació, el menor pateix múltiples seqüeles psíquiques perquè durant la violació es va fer servir molta força física. "Se sent molt desemparat i li preocupa que ningú no l'estimi quan se sàpiga allò que li va passar". Els perits que el van examinar creuen que les seqüeles i el comportament del nin, "hipersexualitzat", revelen que la situació d'abusos es va produir de manera reiterada i no només en una única ocasió. El petit, els pares del qual han mort, es troba en un centre d'acollida on rep assistència.

Durant el judici es va produir un moment de tensió després de la declaració del menor. El nin va ratificar els abusos a través d'una videoconferència i llavors el germà de l'acusat s'hi va afuar, el va agafar per la camisa i el va empènyer dient-li "et tiraré!". La Policia va desallotjar-lo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris