algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Gran batuda contra la prostitució a la Platja de Palma

La Policia Local i el Cos Nacional de Policia col·laboraren en els controls, que varen durar ni més ni pus que set hores. Un total de 15 nigerianes foren detingudes i 53 més, identificades

119586

La batuda tingué lloc a la zona de la Platja de Palma.

Ferran Aguiló

Per un dia, la Platja de Palma va quedar sense prostitució de carrer. Una gran batuda conjunta entre el Cos Nacional de Policia i la Policia Local va permetre la detenció, entre la nit i la matinada d'ahir, de 15 nigerianes, mentre que 53 dones més varen ser identificades.

A les onze del vespre, 28 policies -14 de cada Cos- prenguereen per sorpresa la plaça de les Meravelles, a la primera i segona línies de la mar. Els agents hi arribaren amb furgons i motocicletes i sorprengueren diverses dones amb els clients, alguns dels quals eren en un parc i altres, en carrerons i paratges foscos.

Zona calenta
La Platja de Palma, sobretot en aquell tram, és un focus problemàtic de prostitució de carrer i fa temps que els hotelers, els comerciants i els veïns hi demanen una intervenció policial contundent. L'activitat d'aquestes dones hi comporta furts, agressions -en especial contra turistes beguts- i robatoris amb violència, per la qual cosa aquesta batuda era una prioritat.

D'acord amb les dades facilitades pel 091 i el 092, l'operació durà de les onze del vespre fins a les sis del matí i fou dirigida per un subinspector del CNP, que supervisà in situ tot el dispositiu. De les 15 arrestades, sis ja tenien un expedient d'expulsió de l'Estat, de manera que aquests dies seran enviades al CIÏ (Centre d'Internament d'Estrangers) de València i d'allà, als països respectius. Quant a les altres nou, s'han incoat expedients i en els pròxims sis mesos la Delegació del Govern les expulsarà de l'Illa i, després, del territori peninsular.

Robatoris silenciosos
Les prostitutes nigerianes no tenen proxenetes ni macarrons. Treballen en grups, són de gran corpulència i una d'elles -l'esquer- s'ofereix a turistes borratxos. Al cap de pocs minuts, les altres companyes envolten la víctima i li prenen la cartera. Normalment, aquest tipus d'assalts és humiliant per a l'home atacat, que no ho sol denunciar. Per això es coneixen amb el nom de robatoris silenciosos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris