algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Detingudes 15 prostitutes nigerianes i sense papers a la Platja de Palma

A més, són sospitoses de diversos furts i agressions en els últims mesos a turistes, la majoria d'ells d'origen alemany

Una operació conjunta entre la Policia Nacional i la Policia Local ha pogut aquesta matinada detenir a la Platja de Palma 15 prostitutes d'origen nigerià, per estada il·legal a Espanya. A més són sospitoses de diversos furts i agressions en els últims mesos a turistes, la majoria d'ells d'origen alemany. En una roda de premsa, la inspectora de la Policia Nacional i responsable de premsa d'aquest cos, Yanka Jurkievich, ha detallat que l'operació, en què van participar 14 agents de la Policia Nacional i 14 de la Policia Local, es va desenvolupar entre les 23.00 i les 06.00 hores a la Plaça de les Meravelles, tant a la primera com en la segona línia de platja.

Així, ha indicat que, en total, s'han identificar 53 dones que exercien la prostitució en aquesta zona, de les quals s'han arrestat 15 per estar mancat de permís de residència a Espanya. Es dóna la circumstància que sis de les detingudes ja tenien una ordre d'expulsió, per la qual cosa en els pròxims dies seran traslladades a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la península, on romandran un màxim de 60 dies, en espera de ser expulsades a Nigèria.

D'altra banda, s'incoarà un expedient d'expulsió a les altres nou arrestades, que quedaran en llibertat a l'espera que un jutge resolgui la seva situació en un termini màxim de sis mesos i decideixi si han de ser traslladades al seu país d'origen. Respecte a la resta de dones identificades, Jurkievich ha apuntat que no han estat detingudes, a causa que comptaven amb un permís de residència a Espanya. Per la seva banda, el responsable de premsa de la Policia Local, Àngel García, ha indicat que aquesta operació, dirigida pel subinspector de la Policia Nacional de la Comissaria de la Platja de Palma, tenia com a objectiu «disminuir de manera notable» el nombre de furts i agressions comeses per dones que exerceixen la prostitució en aquesta zona turística de la capital balear i que s'aprofiten de l'estat d'embriaguesa dels seus clients per robar-los la cartera i agredir-los en el cas que oposin resistència.

Així, ha indicat que durant els mesos d'estiu, a la Platja de Palma hi ha entre 40 i 60 dones d'origen nigerià que exerceixen la prostitució al carrer i que, moltes vegades, fan proposicions als turistes per mantenir relacions sexuals, amb l'únic fi de robar-los la cartera.

Robatoris

En aquest sentit, Jurkievich ha apuntat que hi ha diverses denúncies presentades davant de la Policia Nacional per aquest tipus de robatoris, si bé a causa que es produeixen en hores nocturnes i donat l'estat d'embriaguesa en el qual habitualment es troben els clients d'aquestes prostitutes, les víctimes «no tenen la seva capacitat al cent per cent per identificar-les» i acusar-les de la comissió d'una infracció il·legal.

Davant de tals fets, ha informat que ahir es va posar en marxa un dispositiu d'agents de paisà, que van identificar els llocs exactes en els quals aquestes dones exerceixen la prostitució i, després, els agents de la Policia Nacional i Local van procedir a identificar-les, tot i que «això no significa que alguna se'ns pogués escapar». Finalment, García ha anunciat que és «assegurança» que aquest tipus d'operacions conjuntes entre la Policia Local i el Nacional es tornin a repetir a la Platja de Palma, amb l'objectiu comú de disminuir la delinqüència en aquesta zona turística, on la majoria de les intervencions policials estan relacionades amb furts, robatoris i agressions, sobretot, durant els mesos d'estiu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Tots han de esser repatriats a sos països de origen.
Des de el país de origen ja faran les gestions.

A més Nigèria ès un país racista, no deixa treballar a els blancs.
Així que cap nigerià pot residir a el "Regne de Espanya", ja que si n'hi ha serà per corrupció de la policia. dels jutges o funcionaris del ministeri de afers exteriors.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris