algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Denuncia Cort després de ser atropellada dos cops devora el carril bici

Ambdós incidents tingueren lloc al passeig del Molinar. María Pilar Suárez està indignada per la passivitat municipal

118672

Maria Pilar Suárez, devora el carril del Molinar.

A. Sepúlveda

Es diu María Pilar Suárez, té 59 anys i ha estat atropellada dues ocasions, en menys de tres mesos, per sengles bicicletes al costat del carril bici del Molinar, a Palma. María, veïna de la zona, es mostra indignada davant la passivitat municipal i està disposada a arribar fins al final. "El tema el tenc a mans dels meus advocats i arribarem fins on faci falta per defensar els drets dels vianants", afegeix. La primera denúncia es remunta a dia 9 de gener passat. "Jo caminava per l'àrea per als vianants del Carnatge, a les onze del matí, amb la meva cunyada. Quan érem a punt d'arribar a Cala Estada, vaig notar un fort cop per l'esquena.

Acte seguit, vaig caure en terra i vaig perdre el coneixement. Va ser una al·lota, menor d'edat, que circulava a tota velocitat al costat del carril bici, però per la zona dels vianants. Tot seguit va fugir. Afortunadament, en aquesta ocasió vam poder identificar-la i prendre accions legals contra ella. Al final, després de tres judicis la família es va declarar insolvent i tot va quedar en un no-res", puntualitza María Pilar.

La segona vegada la víctima va ser novament atropellada per un home al carrer del Vicari Joaquin Fuster, al costat del Club Nàutic el Portixol. Aquesta vegada, el ciclista, després de copejar-la i adonar-se del dany causat, segons consta en la denúncia policial interposada, va fugir negant els socors a la dona. En aquest cas, per ordre judicial, s'ha sol·licitat a l'Autoritat Portuària que aporti les filmacions de les càmeres que enfoquen el passeig per poder obrir una investigació i localitzar-ne l'agressor. Com a conseqüència dels incidents, María sofreix importants seqüeles. Mentretant, l'Associació de veïns Tots a una del Molinar i l'afectada han interposat una denúncia contra Cort en la qual exigeixen que es controli el límit de velocitat, se sancionin els infractors i, especialment, que vigilin que els ciclistes vagin pel seu carril i no envaeixin la zona per als vianants.

Com circular en bicicleta

Les bicicletes han d'anar pel carril bici. Si no n'hi ha, sempre han de circular per la calçada i no per les voreres. Les voreres són per als vianants i, per tant, les bicicletes no hi poden circular. En zones per a vianants i als parcs, els ciclistes només poden anar a la mateixa velocitat que els vianants. Superar aquesta velocitat suposa cometre una infracció. Quan una calçada té més d'un carril, el ciclista ha d'anar pel carril que sigui més a prop de la vorera dreta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per rsp, fa mes de 10 anys
Respectau tothom.
Valoració:-2menosmas
Per peu, fa mes de 10 anys
Visca el vianant!
Valoració:-1menosmas
Per bici, fa mes de 10 anys
Visca la bicicleta!
Valoració:4menosmas
Per extermini de rates tragineres, fa mes de 10 anys
Jack, potser que les bicicletes a vegades molestin a la carretera, i més en carreteres estretes com les d'Esporles o Puigpunyent. Però això en part és degut a la norma estúpida que permet que puguin circular en paral·lel o en pelotó. Però d'aquí a criminalitzar els ciclistes, hi ha un abisme. Si tant te molesten les bicicletes, sent una opinió personal teva, i tenint en compte que tenen tot el dret de circular per les carreteres, no serà que qui sobra ets tu i no les bicicletes?
Valoració:-2menosmas
Per extermini de rates tragineres, fa mes de 10 anys
tant de bo la majoria pensàs com en "Tirant lo blanc" i en "Som un pais civilitzat?". Potser així podriem començar a ser europeus, i no primitius (encara que molts de primitius vagin en cotxos luxosos i potents, fins i tot per anar a pixar)
Valoració:2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Nosaltres anam a peu i a peu anirem a votar el que més sàpiga greu a na Calvo i el seu partit, i al pp. I el que més sap greu a tots aquests és que UM tregui representació... Per això l'han volguda destrossar, l'han criminalitzada, l'han perseguida i la persegueixen.
Valoració:-9menosmas
Per Vianants primer, fa mes de 10 anys
Els pijoprogres prefereixen les bicis als vianants, i aquest és un fet que no es pot consentir de cap manera. Està bé que les bicis llevin els espais dels que polucionen però en cap cas les voravies i els llocs destinats als vianants. Ja és hora que la policia intervengui per defensar el dret dels vianants contra tot tipus d'intromissió en els seus espais.
Valoració:15menosmas
Per Vianants primer, fa mes de 10 anys
Ja està bé. Les bicis no han d'ocupar els espais dels vianats i n'hi ha per tot menys per el lloc per on toquen anar amb total impunitat.
Valoració:0menosmas
Per Bixiclista, fa mes de 10 anys
La persona que ha redactat aquesta notícia s'hauria de llegir els reglaments municipals. No està prohibit circular amb bicicleta per zones "peatonals" o per les voravies. Es pot fer, però mai superant la velocitat mitjana dels vianants o posant-los en perill.

Per altra banda, a aquesta senyora la raó li vessa. Això que li ha passat és una putada, i els que anam en bicicleta hauriem de prendre nota i anar més alerta.
Valoració:8menosmas
Per Tirant lo blanc, fa mes de 10 anys
Sense ànim de ser dolent, aquesta dona ha tengut una sortada... si en lloc de ser una bicicleta, a n'es carril bici, arriba a ser a un pas de peatons un autobus llarg d'aquests de s'aeroport o un tot terreny, a mem que hagues passat... No ho desitj a ningú, però això passa cada 2 x 3 i ningú s'escandalitza ni ho transforma en atac polític.

Per altra banda, qualsevol que vagi en bici regularment, sap de sobres que a sa majoria de carrils s'ha d'anar esquivant gent que passetja, altres que ni saben que van per damunt un carril bici i te miren amb mala cara, cotxets de nin petit, cotxes aparcats...! i clar, com que no tots som com sa nina atropelladora de sa notícia, frenam i esperam que se llevi sa gent, o els procuram esquivar així com podem.
per tant, encara trob que hi ha pocs accidents.

I per cert, lo que diu es diari de que no poden circular a les voreres, ja pot dir missa, ja... així com van d'aviat es cotxos a n'es carrers un poc amples, ficar-s'hi enmig és un suïcidi, te passen per devora a 60 km/h i no miren gens prim amb es ciclistes. Si no hi ha carril bici, se va per s'acera. Punt. Amb moltíssima precaució, per descomptat. Però m'estim més que me mirin amb mala cara, que què m'atropellin i me matin o me deixin en cadira de rodes. Lo realment greu (i per veure aixo basta fer un voltí per europa) és que se segueix tractant es ciclistes com una nosa més que com una solució de mobilitat eficaç, ecològica i sana.
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris