nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

El Suprem ratifica la condemna de l'home que matà la dona i l'amant

L'Audiència imposà 38 anys de presó a Augusto Fernando V. pel doble assassinat que cometé al carrer Màlaga a principi del 2007. El TSJB ja havia donat validesa a la primera sentència

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears contra un home que matà a punyalades la seva exesposa i l'amant d'aquesta a Palma. Augusto Fernando V. fou condemnat a 38 anys de presó per dos delictes d'assassinat, haver romput una ordre d'allunyament que tenia respecte de la dona i haver violat el domicili.

El doble assassinat es va cometre el gener del 2007 a l'habitatge que la dona tenia al carrer Màlaga. Augusto fou jutjat a l'Audiència Provincial l'octubre del 2008 i condemnat a 38 anys de presó. Aleshores la defensa interposà un recurs d'apel·lació contra la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears, però, com que fou desestimat el març del 2009, en tramità un altre de cassació davant el Tribunal Suprem, que ara també ha estat desestimat. Per tant, el Suprem també ratifica la pena de 38 anys d'empresonament que imposa l'Audiència de Palma a aquest home, de nacionalitat equatoriana i 39 anys.

En concret, fou condemnat a 18 anys per matar la que havia estat la seva esposa, Olimpia Ketty Tomala, de 39 anys; 17 anys per l'assassinat de Jordi Báez, de 43 anys; vuit mesos per haver romput l'ordre d'allunyament i dos anys i sis mesos per la comissió del delicte de violació de domicili.

En la sentència quedà com a provat que el 27 de gener del 2007 Augusto Fernando va entrar en l'habitatge de la seva exdona tot i tenir una ordre d'allunyament. Després d'estar tres hores amagat en una habitació de la casa, va veure que hi arribava la dona amb el seu cap i amant. Quan la parella es despullava per mantenir relacions sexuals, hi va irrompre l'individu per sorpresa amb dos ganivets de cuina, que clavà molt ràpidament a les víctimes sense que aquestes tinguessin cap oportunitat de reaccionar-hi.

La defensa del condemnat argumentà en el recurs de cassació davant el Suprem, entre altres qüestions, la vulneració del seu dret a la presumpció d'innocència, la inexistència de traïdoria, l'aplicació indeguda del delicte de violació de domicili i la inaplicació d'atenuants.

Amb tot, el Tribunal Suprem desestima tots els arguments i valida, una altra vegada, la sentència dictada, primer, pel Tribunal del Jurat i, després, pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris