algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Un home es fa passar per metge i realitza vuit guàrdies

L'impostor facilità un número de col·legiat fals i els seus companys sospitaren en dubtar dels seus coneixements

116642

L'impostor sembla que realitzà diverses guàrdies en una ambulància del 061.

JUAN MIGUEL GIMENEZ

Increïble, però cert. Un home d'uns 35 anys d'edat, que segons sembla pateix una malaltia mental, es va fer passar per metge intensivista (UCI) i realitzà vuit guàrdies, cinc de les quals a la central, dues en una ambulància del 061 i mitja jornada en un hospital de Mallorca, sense haver obtingut mai el títol de metge ni haver estudiat medicina. Els fets es remunten a fa aproximadament un mes. El suposat impostor es presentà a les dependències del 061 al·legant que era metge intensivista de Barcelona i que li agradaria realitzar unes pràctiques a Mallorca, ja que en un futur no gaire llunyà volia venir a viure a l'Illa. L'home, que s'identificà com Antonio Albert (nom fals), facilità un número de col·legiat facultatiu que, una vegada realitzades les corresponents gestions, es descobrí que també era fals.

En principi, les diferents guàrdies que dugué a terme a l'interior de l'ambulància del 061 les va fer acompanyat d'un metge tutor, però en alguns casos el fals professional era qui feia les feines a la part posterior de l'ambulància amb l'ajuda d'un infermer. La situació es destapà en el moment en el qual diversos col·legues que exercien de tutors començaren a sospitar de la falta de coneixement que tenia l'home, i molt més quan ell apuntava que era intensivista, una especialitat molt valorada en medicina.

Un altre punt important fou el que protagonitzà en un hospital. Després de presentar-s'hi i de sol·licitar-hi un lloc de feina, l'impostor hi exercí durant unes hores. Posteriorment, quan recursos humans li demanà la documentació que acreditàs la seva condició de metge, el fals doctor fugí i deixà la guàrdia penjada. Segons diversos testimonis, el protagonista d'aquesta història ja intentà fa uns anys fer-se passar per pilot d'Spanair, però no s'arribà a posar al capdavant d'un avió. La notícia ha causat sorpresa i indignació en el 061 i en diferents centres mèdics. Ningú no s'explica com un pacient, es pensa que és un malalt mental, pogué fingir ser metge i ningú no ho detectà. Ara, els sindicats i la gerència dels centres afectats estudien presentar una demanda per intrusisme.

Fa uns anys es va fer pasar per pilot

Segons sembla, i segons diversos testimonis, el fals metge es va fer passar fa uns anys per pilot d'Spanair, però mai no arribà a pilotar cap avió. En aquesta ocasió, l'impostor es va fer passar per metge intensivista. Aquesta especialitat pot ser exercida per anestesiòlegs, cardiòlegs, pneumòlegs, internistes o cirurgians. En alguns països existeix l'especialitat de medicina intensiva separada d'altres especialitats, malgrat que la resta d'especialistes també poden exercir en UCI o unitats de crítics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Corominas, fa mes de 10 anys
Voleu dir que aquest home no era filòleg? Cal ser-ho per dirigir el 061 i no pas metge.
Valoració:3menosmas
Per sa gepi, fa mes de 10 anys
això asusta. És quasi bé inexplicable. Polítics, politiquets i politicutxos: és ben hora de posar fil a l'agulla. Menos fotos, menos mans llargues, menos acusacions i més fer feina de bon de veres que aquí s'ha vist un bon forat!! Aquest home si és un malalt mental és precisament això, un malalt mental. Això de que els sindicats i la gerència dels centres estudies una demanada per intrusisme fa empagair, si són metges haurien de saber el qye implica una malaltia mental d'aquestes característiques i presentar remei a aquest pobre diable malalt, no denunciar-lo per intrusisme. A qui han de demanar responsabilitats és a qui cobra cada mes assegut a una bona cadira i que s'empatxa més de lo que fa i diu el veïnat que dels problemes que té dins la seva àrea.
Valoració:-2menosmas
Per foraster, fa mes de 10 anys
Actualment hi ha molta gent fent-se passar per polítics al Parlament!!!!!

Valoració:17menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys
a l'escriptor de l'article nom'es dir-li que a espanya tamb'e existeix aquesta especialitat i que 'es, de fet, una de les m'es dures.
Valoració:-2menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Crec que el parlament hauria d'obrir una comissió d'investigació per esbrinar que pot haver passat. Fets com aquest requereixen una reprovació del Conseller responsable i repassar totes les contractacions efectuades per la Conselleria.
Valoració:8menosmas
Per jaume, fa mes de 10 anys
Text de la pel.licula "ATRÀPAME SI PUEDES" (" está basada en la autobiografía del mismo título de Abagnale en la que describe cómo, siendo un adolescente que ni siquiera había acabado el instituto, se escapó y se hizo pasar por piloto en una compañía aérea, por médico, abogado, por profesor de universidad mientras cobraba millones falsificando talones.

Frank Abagnale nos dice: “Todo empezó con el divorcio de mis padres, para mí fue dramático. Me escapé y, de pronto, descubrí que era un adolescente solo en el mundo. No me quedó más remedio que crecer muy deprisa y ser muy creativo si quería sobrevivir. Pero lo que empezó como un modo de supervivencia acabó convirtiéndose en un juego. Era un oportunista, y cuando surgía la ocasión, siempre me preguntaba: “¿Podría colar?”. Y luego, la satisfacción de que hubiese colado. Y cuanto más colaba, más se convirtió en un juego, un juego en el que sabía que acabaría perdiendo, pero un juego en el que me divertía mientras podía seguir jugando”).

Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
És terrible que puga passar una cosa així i no funcionin es mecanismes corresponents. I si li hagués tocat operar?
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris