algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Puchal admet els fets i la jutgessa l'envia a la presó

La titular instà el centre penitenciari de Palma que adopti les mesures oportunes atesos els antecedents psiquiàtrics i mèdics de l'imputat per assassinat

114918

José Juan Puchal, en el moment en el qual ja havia baixat del furgó i era conduït cap a la porta del jutjat de Manacor.

ALEX SEPULVEDA

José Juan Puchal Pérez, l'únic detingut per l'assassinat de Joana Maria Rabassa Bennàssar a la barriada del Camp Redó de Palma, ingressà ahir a la presó per ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Manacor. La jutgessa Carmen Ordóñez interrogà l'únic sospitós pel crim i dictà una interlocutòria en la qual n'ordena la presó provisional incondicional. En el mateix escrit la titular del jutjat instà el centre penitenciari de Palma que adopti les mesures oportunes atesos els antecedents psiquiàtrics i mèdics de l'imputat, que es trobava en un pis tutelat per problemes mentals. El detingut quedà imputat formalment per un delicte d'assassinat. El Jutjat de Manacor, especialitzat en violència contra les dones, assumí el cas, perquè Puchal fou detingut a Sant Llorenç des Cardassar.

En la declaració judicial, Puchal detallà l'assassinat de la seva parella i admeté gran part dels fets. L'únic que negà fou haver-li tallat els pits. També digué a la jutgessa que s'estimava més anar a la presó, com finalment succeí, que ser internat en un centre psiquiàtric. El Cos Nacional de Policia extremà les mesures de seguretat en el trasllat de l'home, que passà el cap de setmana als calabossos de la Prefectura policial de Palma. Per al trasllat als jutjats de Manacor, s'emprà una de les furgonetes habituals a les conduccions. El vehicle anava escortat per un altre cotxe policial i, a més, hi participaren agents de la Unitat de Prevenció i Reacció. En total, intervingueren deu agents en l'operatiu.

Matà la seva parella perquè no volgué practicar sexe amb ell

Agents del Cos Nacional de Policia de Palma han donat per finalitzada la investigació iniciada pel Grup d'Homicidis dijous per la mort de Joana Maria Rabassa, de 42 anys. Una vegada conclosa la investigació policial, se n'han donat a conèixer detalls i el relat dels fets escarrufa. Segons fonts de la Policia Nacional, el detingut, José Juan Puchal Pérez, de 53 anys i natural de Barcelona, realitzà dues declaracions davant els investigadors. En la primera, el detingut negà els fets i afirmà que era incapaç de fer mal a ningú. Hores més tard, l'arrestat acabà confessant els fets. El cadàver aparegué en el dormitori amb un ganivet de cuina clavat al coll. Segons l'autòpsia, les punyalades (més de dues) no resultaren mortals. Tot apunta que José Juan havia asfixiat la companya sentimental prèviament.

De les investigacions, se'n va fer càrrec en un principi el Jutjat d'Instrucció número 5, en funcions de guàrdia a Palma. Passades unes vint-i-quatre hores des que es trobàs el cos, José Juan fou detingut per la Policia Local de Sant Llorenç des Cardassar, que l'entregà a membres del Grup d'Homicidis. Crida l'atenció que l'arrestat fou localitzat amb roba interior de dona i amb una maleta plena de vestits femenins. La reconstrucció dels fets diu que la nit anterior al descobriment del cadàver, després que la parella sortís de festa, es varen posar a veure la televisió fins que decidiren anar a dormir. Una vegada en el dormitori, sembla que el presumpte homicida volgué mantenir relacions sexuals i ella s'hi va negar.

Aquest fou el motiu pel qual José Juan acabà amb la vida de la seva parella, a la qual primer asfixià i després apunyalà. Un cop comès el crim, José Juan intentà amagar-ne les proves. De fet, hi ha constància que agafà els llençols i roba plena de sang i posà una rentadorada. Posteriorment, va fer les maletes i va fugir. Està encara per determinar el grau de minusvalia que pugui tenir, fet que serà estudiat per professionals durant els pròxims dies.

La ciutadania ret homenatge a la víctima

Al voltant de mig centenar de persones es congregaren a la plaça Joan Carles I, convocades pel Lobby de Dones, l'associació Creients i Feministes i el Grup d'Homes contra la Violència de Gènere, en senyal de dol per la mort de Juana Maria. Els organitzadors reclamen un respectuós tractament informatiu per la víctima i prudència en les valoracions. Entre els asistents, hi havia les conselleres del Govern Fina Santiago i Joana Barceló, els líders del PSM, Biel Barceló, i d'Esquerra Unida, David Abril. També hi fou present la presentadora de televisió Paquita Tomàs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris