algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Suprem confirma 5 anys de presó per a Massot i absol Eugenio Hidalgo

El germà de l'exbatle d'Andratx Juan Carlos fou condemnat a un any i nou mesos, però no ingressarà a la presó per la construcció d'un restaurant en terreny protegit

Avui no és un bon dia per a Jaume Massot. El Suprem ha confirmat la condemna de 5 anys de presó per a l'excap d'Urbanisme d'Andratx pels delictes de falsedat en document oficial i prevaricació urbanística comesos per legalitzar la construcció d'un restaurant propietat del germà del batle del municipi en terreny rústic protegit com a àrea d'interès especial. L'Alt Suprem, en canvi, absol Eugenio Hidalgo dels mateixos delictes, però li manté la pena de 7 anys d'inhabilitació per prevaricació de funcionari.

També s'ha confirmat la condemna a un any i nou mesos per al germà d'Hidalgo -Juan Carlos-, propietari de l'esmentada parcel·la, per falsedat en document oficial i prevaricació urbanística. Queda absolt d'un delicte contra l'ordenació del territori.

El Suprem ha desestimat els recursos que Massot i Juan Carlos Hidalgo presentaren contra la sentència de l'Audiència Provincial, on foren condemnats el novembre de 2008. En canvi, sí ha estimat el que interposà l'exbatle amb la consegüent anul·lació de la sentència.

El Suprem entén que en el cas d'Hidalgo no s'ha respectat el principi acusatori, ja que Hidalgo fou acusat per induir Massot a cometre un delicte de falsedat i un altre de prevaricació urbanística, i finalment va resultar condemnat per prevaricació urbanística, fets diferents dels exposats a l'acusació. En la sentència, el Suprem assenyala que "no ofereix dubtes que Hidalgo no fou acusat per haver informat en un projecte d'edificació, ni per haver dictat una resolució en un assumpte administratiu, sinó sols per haver induït qui informava". Afegeix que Hidalgo "no va poder ser interrogat en sentit acusatori sobre una qüestió, que d'acord amb l'acusació del fiscal, no formava part de l'objecte del procés".

Pel que fa a Massot, el Tribunal considera que l'argumentació "no és sostenible" perquè les sentències al·ludides varen ser emeses amb anterioritat a la primera qualificació del sòl adquirit per Juan CarlosHidalgo. El Suprem remarca, a més, que el terreny ocupat per l'immoble era "especialment protegit" i que les accions per canviar la qualificació per donar llicències són constitutives de delicte.

La presó

Massot i Hidalgo ingressaren a la presó el passat 28 de desembre per un altra peça del cas Andratx. L'excap d'Urbanisme ha de sumar els 5 anys als 3 i mig de l'altra condemna per legalitzar la construcció d'un xalet il·legal, propietat del batle d'Andrat, en terreny protegit.

Altres peces pendents

El cas Andratx té 74 peces separades sobre corrupció urbanística. És bastant probable que el jutge Francisco José Pérez, que instrueix la causa, convoqui per a enguany dos nous judicis contra l'excap d'Urbanisme Jaume Massot. Eugenio Hidalgo també en té un de pendent per presumpta prevaricació i coacció contra la família de l'actual batlessa del municipi, Isabel Alemany.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marni, fa mes de 11 anys
Mateu,informet y després podrás opinar de las sentencies del Senor Hidalgo,res de chalet,es una caseta de camp y ja te una sentencia firme y le está cumplint cuand a reu de Mallorca ni ha miles.pareig que te sap greu que per ser foraster també ha de pegar.!Vaya argument!
Valoració:3menosmas
Per Mateu, fa mes de 11 anys
Això està bé. Condemnen al mallorquí i queda absolt el foraster que es va fer, i conserva, el xaletàs il·legal. Collonut.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris