algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una xarxa de radars blindarà la costa

El Sistema Integrat de Vigilància Exterior entrarà a funcionar de ple a final d'octubre. Cobrirà la zona sud-est del litoral de les Illes per controlar el tràfic de drogues i pasteres amb immigrants “irregulars”

La xarxa de radars del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) de Balears, que integra un total de set estacions connectades a un centre de control, entrarà a funcionar completament a partir de final d'octubre. Amb la seva implantació, la costa sud-est de les Illes "hauria de quedar blindada" davant l'arribada d'embarcacions amb immigrants il·legals i de planadors amb partides de droga.

Aquesta mesura va ser anunciada ahir pel delegat del Govern, Ramon Socias, en una reunió en què va informar sobre com es durà a terme el desplegament d'aquest sistema de vigilància, que és finançat per l'Estat i per la Unió Europea. Amb tot, serà la Guàrdia Civil que s'encarregarà de gestionar aquesta xarxa i destinarà una vintena d'agents repartits en tres torns que cobriran les 24 hores de la jornada per controlar a tothora els senyals que emetin els radars. Concretament, durant la primera setmana d'octubre entraran en funcionament els radars de Portocolom (Felanitx) i na Penyal (Sant Llorenç des Cardassar), als quals s'uniran, al llarg de la segona quinzena, el del puig de na Tudosa (Artà) i el de Son Bou, a Menorca. Tots es troben en diferents fases de construcció. Així, un cop estiguin a punt per posar-se en marxa, s'uniran al d'Eivissa, que ja és actiu des de l'any passat.

Amb les noves incorporacions, encara quedaran pendents els radars de Cala Figuera (Santanyí) i del Penyal Blanc (Cabrera), que tenen problemes d'ubicació. Paral·lelament al sistema, els agents que s'encarregaran de la xarxa reben formació. Els radars funcionen automàticament i envien els senyals i imatges que es recullen al centre de control, que s'ubica a la Comandància de la Guàrdia Civil a Palma. Segons va exposar el representant de l'Estat a les Illes, s'espera que els SIVE "cobreixin el màxim de zona possible" i va refusar especificar-ne l'abast. De fet, ha considerat que, amb aquests mitjans avançats, la costa sud i sud-est de l'Arxipèlag "hauria de quedar protegida davant de l'arribada d'embarcacions de narcotraficants o que transporten immigrants il·legals. El SIVE combina un radar amb sensors optomètrics tant per a la vigilància diürna com nocturna, que poden ser controlats de manera remota i que es troben muntats, o bé en una estació fixa, en un camió Iveco de 240 CV amb tracció a les quatre rodes, com fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris