algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Sis detinguts d'un clan

Són de la família dels Orta Gámez, uns “històrics” de la ciutat. La Guàrdia hi Civil interceptà 7,5 quilos de cristall i 2 d'heroïna

L'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) de la Guàrdia Civil ha assestat un cop dur al narcotràfic a Manacor i ha detingut quatre integrants del clan dels Orta Gámez, uns històrics de la comarca. De moment, els investigadors han confiscat quatre quilos de cristall, una espècie d'èxtasi en pols que està arrasant entre els joves, i dos quilos d'heroïna. L'operació, pel que sembla, continua oberta. La investigació es va iniciar fa temps, quan la Benemèrita va tenir coneixement que s'estava traficant a gran escala en alguns punts de Manacor. Pel que sembla, aquesta droga era distribuïda en locals nocturns i d'oci de la Part Forana, freqüentats per adolescents i joves. En un primer moment, els entesos van aconseguir interceptar un recipient d'uns 3,5 quilos de cristall, però no van donar gaire transcendència a l'operació perquè quedaven molts punts pendents.

Les previsions eren encertades i entre dilluns i dimarts els agents de l'EDOA van procedir a la detenció dels quatre integrants del clan dels Orta Gámez, a més de la intervenció de 4 quilos més de cristall i 2 d'heroïna. Els acusats es troben reclosos a les dependències policials a l'espera de ser interrogats pels experts en la lluita antidroga. En les pròximes hores seran posats a disposició judicial. La mercaderia il·legal la rebien de la Península i ara l'EDOA rastreja els contactes del clan fora de l'Illa. Els primers detinguts van ser Juan Manuel G.F. i María I., que van caure al port de Palma amb 3,5 quilos de cristall ocults en els baixos d'un cotxe.

La segona fase s'inicià dilluns, quan s'interceptà un turisme propietat de Blas G.B. Finalment, i perfectament ocult en el dipòsit de benzina, es van descobrir els altres 2 quilos d'heroïna i els 3,5 de cristall. L'operació Dorado ha suposat un dels cops més sonats contra aquesta droga sintètica. Els altres detinguts del clan dels Orta Gámez són: Ramón O.G., María H.S., i Juan S. M. Aquest històric clan va protagonitzar fa anys un gravíssim aldarull a Manacor, quan alguns dels seus membres es varen enfrontar a tirs amb uns altres traficants de la zona, el clan dels Heredia Santiago.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris