nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El temporal desborda Mallorca

Les pluges d'ahir registraren més de mig centenar d'accidents a diferents punts de l'Illa, que obligaren a tallar carreteres i provocaren torrentades i danys a vies públiques i habitatges. Emergències manté avui l'alerta groga

110996

Les pluges d'ahir provocaren torrentades i danys a vias públiques i habitatges.

Ferran Aguiló(Michels)

Carreteres tallades, torrents desbordats, accidents de trànsit i murs caiguts. El temporal d'ahir va ocasionar danys a molts pobles de Mallorca. El Servei d'Emergències de l'112 coordinà des de la mitjanit d'ahir fins al migdia un total de 56 incidents relacionats amb les pluges i tempestes. D'aquests, 10 es localitzaren a Andratx, 2 a Binissalem, 4 a Calvià, 1 a Campos, 1 a Consell, 1 a Costitx, 1 a Eivissa, 2 a Inca, 1 a Lloseta, 14 a Manacor, 1 a Maó, 1 a Marratxí, 1 a Muro, 7 a Palma, 3 a Puigpunyent, 1 a Sant Llorenç, 1 a Santa Maria, 2 a sa Pobla, 1 a Sencelles i 1 a Sineu. Els bombers i els serveis d'emergències van haver de realitzar una desena d'actuacions relacionades amb inundacions a diferents edificis i locals, la majoria dels quals es van produir a Manacor. Fonts del Servei d'Emergències informaren que el trànsit rodat va quedar tallat ben bé fins ahir migdia a la carretera que va de Campos a la Colònia de Sant Jordi. La circulació també se'n va veure afectada a la via que uneix la localitat de Puigpunyent amb Palma.

Les dues carreteres van ser tancades a causa de les intenses pluges caigudes al llarg de tota la nit i la jornada d'ahir. Així mateix, els forts ruixats provocaren el desbordament del torrent de la Vall Verda, que baixa des de la localitat del Capdellà a Peguera i desemboca a la platja de Torà. La tromba d'aigua va provocar que es tallàs la carretera que uneix ambdós municipis. Per la seva banda, la Policia Local d'Andratx va confirmar que el torrent del Port de la localitat no va arribar a desbordar-se, a pesar que inicialment es temia que això passàs per l'abundant cabal d'aigua que arrossegava a les 14.00 hores. No obstant això, hi hagué inundacions en vies públiques, habitatges, garatges i comerços, i es negà a més un hotel situat devora la platja de Santa Ponça.

El servei d'emergències completà la llista d'accidents ocorreguts als municipis de Campos, Consell, Costitx, Eivissa, Lloseta, Maó, Marratxí, Muro, Sant Llorenç, Santa Maria, Sencelles i Sineu. Pel que fa a l'helicòpter de la Direcció General d'Emergències, es va elevar per realitzar un reconeixement aeri, però va haver de tornar a la base a causa de les condicions meteorològiques adverses. Els incidents que van tenir lloc en les darreres hores es van repartir entre la caiguda d'un mur, tres desbordaments de torrents, tres filtracions d'aigua en habitatges, 17 inundacions de comerços i habitatges, 18 inundacions a la via pública, sis accidents per obstacles perillosos per al trànsit, dos per risc elèctric, un per perill de caiguda d'objectes, un altre per la caiguda d'un arbre i cinc per motius diversos.

L'estació d'enllaç del tren Inca-Manacor-sa Pobla i la del metro de Son Sardina van quedar negades. El pas subterrani de vianants de l'estació d'enllaç va quedar inutilitzada i el metro es va veure afectat pel trencament d'una canonada que va impedir el pas de vehicles des de la carreterea de Sóller fins al pàrquing de l'estació. A Palma, s'hi registraren incidències lleus. La més destacada va ser el despreniment d'un tros de la volada de l'església de Monti-sion. Segons informà el delegat de Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Agustí Jansà, els punts que reberen més quantitat de pluja foren el nucli de Galilea, on n'arribaren a caure 133 litres per metre quadrat en només 3 hores; sa Pobla (fins a les quatre de la matinada n'hi caigueren 103 litres); Calvià i Andratx (43 litres fins al migdia) i Sant Llorenç (67 litres). La mitjana de precipitacions se situà entre els 30 i els 40 litres per hora. Les prediccions per a avui, segons l'Aemet, és que les pluges continuaran, però disminuiran d'intensitat. Tanmateix, poden arribar a ser localment fortes en alguns indrets de Mallorca i fins i tot superar els 20 litres per hora. L'alerta groga es mantindrà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris