muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El 'tresor'de Son Banya, sota capes de formigó

El botí feia mesos que era enterrat en el zulo i la major part dels bitllets dels 5 milions d'euros interceptats estan humits i deteriorats

La major part dels bitllets trobats en el ‘tresor' de Son Banya estan deteriorats per la humitat, cosa que dificulta el recompte total del botí, que s'estima en més de 5 milions d'€. Els investigadors creuen que les capses plenes de bitllets, enterrades sota una capa de formigó de 25 centímetres, feia mesos que eren dins aquest zulo. Això explicaria el mal estat en què es troba el paper moneda. Ahir, el Cos Nacional de Policia encara cercava capses enterrades a l'annex del xalet de la Paca i en el moment de tancar aquesta edició no havien aparegut més doblers ni joies.

Vigilància
La Policia fa diversos dies que és pel poblat i a les nits els bombers solden la porta d'accés al garatge on va aparèixer aquesta fortuna. De bon matí, quan hi tornen, tallen el precinte amb una radial. A més, es manté la vigilància "elàstica" pels voltants del poblat en horari nocturn per tal de dissuadir els curiosos que s'apropen en excés a l'annex del xalet de la Paca. El recompte dels milers de bitllets localitzats dins el búnquer avança lentament perquè la màquina no funciona quan el paper és xop o humit, la qual cosa alenteix tot el procés.
La Prefectura de Policia de Palma ha assestat un duríssim cop contra el narcotràfic amb la intervenció dels cinc milions d'euros i els set quilos i mig de joies.

L'operació Musaranya va començar divendres, quan un centenar d'agents del CNP entraren el poblat a la recerca, suposadament, de drogues i armes. No aparegué res d'això, però es va descobrir aquest ‘banc' de fortuna. La Policia no té cap dubte que el botí intervingut sota terra és propietat de la Paca, actualment a la presó. Els darrers cops policials i, ara, el míssil contra la seva economia, pot suposar el principi del final d'aquest clan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris