muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

1.500 euros d'indemnització

El jove Joan Josep Bargues, ferit en l'accident del tren de Manacor, va quedar dues setmanes ingressat a l'hospital

Sofrir un accident de tren, estar gairebé dues setmanes hospitalitzat, més de 20 dies de baixa laboral i uns quants més de rehabilitació té un cost per a la companyia asseguradora del tren d'Inca d'un poc més de 1.500 euros. Aquesta és la "ridícula indemnització", segons els experts, que ha rebut Joan Josep Bargues en concepte de l'accident de tren que va sofrir el passat 31 de març de 2008 a Manacor.

Indignats

El jove, ja recuperat, es va mostrar molt sorprès en conèixer l'import que, segons l'assegurança, li correspon. "El meu advocat m'ha dit que això és el que hi ha. Pel que sembla, la companyia asseguradora es basa en les condicions del contracte que té firmat amb la Conselleria de Mobilitat del Govern i, poca cosa s'hi pot fer. Jo, després de pagar els honoraris del meu misser, no he arribat a cobrar ni 1.300 euros, afirma Bargues.
D'altra banda, una de les víctimes de l'accident, una dona de 84 anys i natural de Sineu, va perdre la mobilidad d'un braç com a conseqüència del sinistre. Tot apunta que es van posar en contacte amb ella i li van oferir 400 euros d'indemnització, xifra que va rebutjar de manera taxativa. El cas continua el seu curs en els tribunals de justícia.

Per la seva banda, la Conselleria de Mobilitat i Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), a través de l'àrea de comunicació, ha manifestat que: "Nosaltres hem consultat el nostre gabinet jurídic i ens han dit que estam al corrent de pagaments, que les dues assegurances que té el tren vigeixen i que el tema de les indemnitzacions és únicament i exclusivament de la companyia asseguradora. El Govern aquí no tenen cap culpa. És més, per l'experiència que tenim en qüestió de queixes us podem dir que les assegurances tenen uns barems establerts per les seqüeles i els apliquen en aquestes circumstàncies".

Segons fonts dels SFM, el Govern en té dues de contractades. La primera és l'assegurança obligatòria que cada passatger adquireix amb el bitllet de tren. La segona correspon a la cobertura d'una assegurança de responsabilitat civil que SFM té contractada i que cobreix la totalitat de les seqüeles que puguin derivar-se dels accidents. Alguns dels afectats consultats per aquest diari han destacat que: "Sembla ridícul que haguem sofert un accident de tren gravíssim i ara tothom ens passa amb cançons". Arran de l'accident hi hagué un total de deu ferits. El sinistre es va produir a les 9.45 hores a Manacor. El tren en qüestió havia de detenir-se a l'estació, però va entrar dins el recinte a una velocitat superior a l'habitual i no es va poder aturar, sinó que va continuar fins que va xocar contra la peça que fa de límit final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris