muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El frau amb la mina d'or russa afecta ja uns 3.000 inversors

Un dels tres detinguts a Peguera ingressà a Son Dureta per un dolor cardíac. La Guàrdia Civil de Calvià continua investigant el cas que a les Illes ha afectat, per ara, una dotzena de mallorquins i cinc eivissencs

El cas de l'estafa milionària per inversions a una mina d'or a Rússia i que té ramificacions a Mallorca va pel camí de convertir-se en un petit cas Madoff a l'Illa. De moment, ja són més de 3.000 les persones afectades per un frau que pot elevar-se als 33.000.000 d'euros. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià continua avançant en la investigació sobre Dividium, que tenia una de les seus al polígon de Son castelló, en concret a la via Asima.
Ahir es va tenir accés a la documentació que Blahsack, el cervell de Dividum, entregava als inversors potencials. Els hi explicava que havia pagat 144.000 francs per l'explotació dels enderrocs d'una immensa mina a Sibèria. La propietat té uns 50 quilòmetres quadrats i es realitzaren, entre el 1935 i el 1993, quatre importants excavacions per cercar-hi or.

Segons el broker alemany, entre els milers de tones de runes que tragueren durant dècades, s'acumula una gran quantitat d'or, que en el seu dia no va poder ser extret per falta de maquinària adequada. En canvi, ell, suposadament, sí que tenia els mitjans per recuperar el valuós metall. Així, mostrava l'autèntica carta de compra de la mina i el plànol amb la seva ubicació a Sibèria, els papers per a l'explotació dels enderrocs i una altra documentació de tipus mercantil. Cada client obtenia participacions en el negoci, amb dividends altíssims. Una cosa similar a uns interessos bancaris desorbitats, sobretot en aquests temps de crisi. Dividium començà la seva trajectòria a Suïssa fa uns dos anys.

A Peguera i a Palma hi arribaren un matrimoni alemany i un ciutadà d'aquell país estretament vinculats amb Blashsacks que començaren a vendre participacions de la suposada mina d'or a Mallorca. De moment, hi ha constància que una dotzena de mallorquins i cinc eivissencs "hi han picat", però la xifra podria incrementar-se. Els tres detinguts seran posats a disposició judicial avui. Un va haver de ser ingressat a Son Dureta per un color cardíac.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris