algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Aigua i llamps

Un edifici del centre de Palma hagué de ser desallotjat a causa de la pluja, que provocà inundacions també a Felanitx i Manacor

39004

Les pluges d'ahir van provocar nombrossos embossos a Palma.

Ferran Aguiló(S. Amengual)

La pluja caiguda a Mallorca provocà ahir nombroses inundacions, accidents, problemes de trànsit, caigudes d'arbres i trossos de façanes, entre d'altres incidents. Per altra banda, també va obligar a desallotjar un edifici de vuit pisos al carrer de Sant Elies de Palma per risc d'ensorrament. Tots els veïns hagueren d'abandonar els domicilis i acudir a cases de familiars o amics, o bé als allotjaments proporcionats pels serveis socials de Cort. Els tècnics inspeccionaran avui l'immoble i s'espera resoldre els problemes en pocs dies. En alguns punts de l'Illa, com Felanitx, es van arribar a recollir fins a 100 litres per metre quadrat al llarg de la jornada d'ahir. A Manacor, els bombers hagueren d'intervenir per desallotjar un habitatge afectat també per la pluja. Per a avui, la Direcció General d'Emergències manté activada l'alerta taronja a l'Arxipèlag i preveu precipitacions de fins a 40 litres per hora acompanyades de tempestes.

Es preveu que la situació meteorològica millori sensiblement, de manera que segons el director de l'AEMET, Agustí Jansá, l'alerta podria rebaixar-se al nivell groc. No obstant això, es preveu que dijous vespre la situació empitjori un altre pic i tornin a produir-se tempestes. L'actual situació meteorològica fa que en les pròximes hores es puguin produir talls en el subministrament elèctric. Ahir a Balears es descarregaren gairebé 37.000 llamps en 24 hores, la majoria dels quals han caigut sobre la mar i han provocat 8 inundacions a Manacor i Felanitx, que registrà les xifres de pluja més altes de tot l'Estat. Segons l'AEMET, les fortes tempestes d'ahir van deixar 4.000 llamps a Mallorca, 475 a Menorca i 1.220 a Eivissa i Formentera.

Pluja defora de l'estació, vaga dedins

Els treballadors dels SFM repetiren ahir una vaga, de 8.00 a 10.00 h. El comitè d'empresa i la Conselleria de Mobilitat, però, es declararen optimistes amb les negociacions. "La gerència dels SFM sembla disposada a parlar de la contractació i la plantilla", declarà Miquel Febrer, secretari del Comité.

Arbres tomats i el Marítim inundat
La pluja que caigué a Palma causà estralls a la circulació pel passeig marítim, que quedà inundat. A l'altura del Club de Mar, l'aigua s'acumulà a la calçada i atrapà desenes de cotxes. Tal com es veu a la fotografia que ens va fer arribar un lector, el temporal també provocà caigudes d'arbres damunt els cotxes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris