algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els agressors, capturats a Son Llàtzer i a Menorca

La Policia Nacional i agents locals de Palma van detenir els germans José i Manuel Ortega Santiago, acusats de matar la Parrala. Havien amagat els revòlvers en uns arbusts de devora l'hospital

110574

Josefa Moreno Cortés, la Parrala, va morir assassinada d'un tir al cap.

ALEJANDRO SEPULVEDA

La investigació de l'assassinat de Josefa Moreno Cortés, de 45 anys, coneguda com la Parrala, continua en curs i de moment ja s'han efectuat dues detencions. També a Menorca van ser interceptats sis gitanos del clan d'aquests germans, un dels quals estava relacionat amb el tiroteig. Segons les primeres hipòtesis de la investigació policial, els fets es remunten a les 23.00 hores de dilluns. Pel que sembla, un vehicle ocupat per quatre persones, dos homes i dues dones, va entrar al poblat gitano de Son Banya. Els ocupants del vehicle eren José Ortega, àlies el Farru, i el seu germà Manuel Ortega Santiago. Els acompanyaven dues dones emparentades amb els presumptes agressors. Segons fonts policials, els dos homes són coneguts com a delinqüents habituals relacionats amb el món de les drogues.

Els quatre ocupants del turisme van anar fins al domicili de Josefa Moreno Cortés, la Parrala, i després de mantenir-hi una acalorada discussió, es van dirigir al cotxe amb la intenció de partir. Però la Parrala els increpà des d'enfora, moment en què els dos homes van sortir del cotxe i van tornar cap a la casa. Els germans van treure dos revòlvers del calibre 38 i van disparar a la dona. Els trets l'assoliren a l'altura del cap i la van deixar estesa en terra. Els motius de la discussió encara no havien transcendit ahir, però tot apunta que era per un tema relacionat amb les drogues. Ràpidament els dos germans van pujar al cotxe i van fugir.

El Cos Nacional de Policia i la Policia Local de Palma van muntar un ampli dispositiu de seguretat. Els agents encerclaren també les urgències de Son Llàtzer. Un dels guàrdies de seguretat es va adonar que un jove molt nerviós abandonava la sala i es dirigia cap a uns arbusts. El vigilant en va alertar la Policia Local, que va trobar-hi dos revòlvers i una caixa metàl·lica. Ràpidament va detenir els dos homes.

Un tret des de cinc metres

L'assassí de Josefa Moreno Cortés efectuà un tret amb una arma de foc a cinc metres de la víctima.
Un projectil del calibre 38 mil·límetres entrà pel parietal dret i quedà allotjat al cap de la Parrala. Aquestes són, entre altres, algunes de les conclusions més importants que s'han extret de l'informe de l'autòpsia, que s'efectuà ahir a mitjan matí a l'Institut Anatòmic Forense de Palma. Josefa Moreno Cortés era a ca seva quan ocorregueren els fets, al voltant de les onze del vespre de dilluns. La casa està situada en el segon carrer, a mà dreta, entrant per l'accés principal al poblat de Son Banya.

La persona que efectuà el tir estava dreta i es pot intuir que apuntà directament la víctima. Després d'aquest es produïren més trets pels voltants. Diversos residents tractaren d'evitar el tiroteig, i fins i tot un d'ells fou encanonat al pit per un dels dos germans Ortega Santiago. Després que passassin uns minuts, la dona fou traslladada amb urgència a l'hospital de Son Llàtzer. Els metges feren tot allò que fou humanament possible per recuperar-la, però a les dotze de la nit se'n va confirmar la mort de manera oficial a causa d'una hemorràgia cerebral. Les conclusions de l'informe efectuat pel metge forense són clares i rotundes: l'etiologia de la mort és homicida. De l'esmentat informe, també s'interpreta que existí la intenció que el projectil impactàs en la víctima. Es descarta així la possbilitat que Josefa Moreno hagués rebut el tret de manera accidental. La vetla de Josefa Moreno Cortés tindrà lloc avui dematí al cementeri de Bon Sosec i està previst que després se'n faci l'enterrament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris