cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Amics de la Terra dona suport a Cort per a crear una zona de baixes emissions al centre de Palma

Amics de la Terra Mallorca ha expressat el seu suport a les mesures de mobilitat anunciades aquest dijous per l'Ajuntament de Palma, que inclouen crear una zona de baixes emissions en el centre, en la qual tan sols podran aparcar els residents i determinats vehicles especials.

L'entitat ecologista ha defensat que «es tracta d'un pas endavant molt important cap a la direcció de fer una ciutat més amable per la ciutadania i reduir la contaminació atmosfèrica i acústica».

L'associació ha celebrat que s'eliminarà el que es denomina «tràfic d'agitació», que és el que origina la cerca d'aparcament, i que «té una enorme rellevància quantitativa», entre el 15% i el 30% del total de vehicles.

Amics de la Terra considera que els aparcaments subterranis que existeixen a la corona d'avingudes «són més que suficients perquè es pugui accedir a qualsevol lloc del centre en molt poc temps i utilitzant mitjans sostenibles».

«Totes les ciutats avançades estan optant per mesures similars, i l'experiència demostra que la reacció inicial que puguin suscitar es dilueix amb el pas del temps, quan la ciutadania és conscient dels grans avantatges que suposa limitar el tràfic motoritzat dels carrers del centre», ha defensat.

D'altra banda, l'organització considera «un gravíssim error» permetre l'accés de motocicletes i ciclomotors a les zones d'Acire.

A més, ha expressat «rebuig davant la política del departament de mobilitat de l'Ajuntament, ja que la participació de les entitats que lluiten per una ciutat més habitable és merament testimonial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris