algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
22°

Vidal i Truyol reclamen a Madrid que «allargui la suspensió dels desnonaments»

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i el senador per les Illes Balears, Vicenç Vidal, ambdós de MÉS per Mallorca, s'han reunit per valorar la situació de l'habitatge a la ciutat i reclamar la pròrroga de la suspensió dels desnonaments fins «com a mínim desembre de 2021», preveient que la realitat social i econòmica pugui millorar amb la recuperació dels llocs de feina destruïts o l'aprovació d'una nova llei d'habitatge estatal que permeti intervenir el mercat immobiliari.

Truyol ha volgut recordar que «les crisis recents ens demostren que el mercat immobiliari fonamentalment especula amb el dret a l'habitatge» i que cal «posar totes les eines factibles al servei d'evitar el patiment de centenars de famílies de Palma i de tants altres indrets de tot l'estat espanyol». En aquest sentit, la regidora ha remarcat que «és preocupant que els primers quatre mesos de 2021 l'Oficina Antidesnonaments de l'Ajuntament hagi emès més informes de vulnerabilitat que en tot el 2020 i 2019. Concretament, ja s'han enviat als jutjats més de 163 informes, mentre que l'any passat en varen ser 157 en tot l'any, i el 2019 en varen ser 82».

El senador, per la seva banda, ha manifestat que «les perspectives per a la qualitat de vida en clau d'habitatge per a les classes populars de la capital mallorquina són certament esfereïdores» i ha fet memòria recalcant que «Palma és la ciutat de l'Estat on més ha augmentat el preu del lloguer en els darrers anys, concretament, un 55% des del 2013 fins al 2019, segons l'informe del Banc d'Espanya» i que «cada mes de 2021 hi ha gairebé un 40% més de llançaments de desnonaments que l'any passat». Actualment, al municipi palmesà es programen, de mitjana, 2 llançaments de desnonament al dia. «Ja n'hi ha prou d'especular amb un dret bàsic com és l'habitatge. El govern estatal ha de donar eines a les comunitats autònomes i als ajuntaments per afrontar l'emergència habitacional de forma urgent», ha dit el senador.

Vidal i Truyol han apostat de forma clara per «a banda de fer aflorar el parc d'habitatges buits, o perseguir els fons voltors, s'ha d'implementar la mesura més necessària, ara mateix, que és reclamar a Madrid la pròrroga de la suspensió de desnonaments, com a mínim, fins a finals de 2021». Per Vidal «és de sentit comú bàsic que si s'allarguen els ERTOS o crèdits ICO també s'allargui la suspensió dels desnonaments per a milers de famílies afectades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris