cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

L'antiga presó de Palma es convertirà en la primera superilla de la ciutat

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per a explicar els detalls d’un dels punts aprovats aquest dimarts en la sessió ordinària del Consell de Gerència d’Urbanisme. Concretament, l’aprovació definitiva de la modificació puntual del PGOU per a la preservació del conjunt arquitectònic de l’antiga presó i modificar els usos prevists proposant com a nous usos d’equipament sociocultural, administratiu i habitatge social.

La regidora ha recordat que aquesta modificació ve motivada per l’àrea de Cultura l’any 2017 per tal de convertir aquest espai en un centre d’art i creació contemporània de referència. En aquest sentit, la regidora Truyol s’ha referit a la tramitació del servei de planejament de l’àrea de Model de Ciutat, ja que els processos administratius dels expedients de planejament són molt rigorosos i per tant llargs en el temps.

«Avui consolidam un dels projectes estratègics de l’àrea amb la definició dels espais i els usos a través del planejament. Aquesta aprovació permetrà que en un futur es transformi una zona abandonada i degradada, en un equipament cultural de referència, al mateix temps que cream un gran espai verd de més de 17.400m2, creant una unitat d’espai lliure entre l’escola, l’antiga presó i els futurs habitatges socials. Aquesta podem dir que és la primera superilla de la Ciutat», ha explicat. Amb aquesta modificació del planejament vigent es garanteix la preservació i conservació de l’edificació existent, ja que el planejament fins ara vigent preveia l’esbucament d’aquesta construcció que data de 1968.

La regidora de Model de Ciutat ha posat en valor el nou planejament que quedarà aprovat definitivament en el proper Ple previst per al dia 17 de juny. «L’abast de la modificació del planejament suposa un salt en la qualitat urbana, ja que permet generar nous espais lliures, crear equipaments públics de proximitat, i per a tota la ciutat, així com augmentar del parc d’habitatges assequibles i potenciar la mobilitat sostenible». El projecte donarà resposta a les demandes de nous espais verds per a l'adaptació i mitigació de l'efecte «illa de calor» i per a crear nous espais verds funcionals de connexió i sociabilitat.

Els principals aspectes que aporta aquesta aprovació definitiva de modificació del PGOU són:

  • Preservació de l’antic recinte penitenciari per a destinar-lo a l’ús d’equipament sociocultural, administratiu i assistencial (habitatge dotacional comunitari), concretament es preveu una residència d’estudiants i investigadors. Aquesta nova ordenació de l’espai ocupat permet ampliar l’edificabilitat dels 9.208m2 existents fins a uns 9.500m2. A més, comporta l’enderroc de 828m2 construïts relatius a l’enllaç del Pla Director Sectorial de Carreteres.
  • Configuració d’un espai lliure de 17.440m2, el que representa un increment de 2.617m2 més. Aquest nou espai verd permet eliminar els vials i queda integrat en l’espai amb el CP Cas Capiscol, i equipament esportiu del Club de Petanca, així com permet l’accés puntual a la Clínica Veterinària.
  • Canvi d’ubicació d’un dels vials i incorporació d’un talús vegetal que permetrà minvar la contaminació acústica.
  • Incorporar zona residencial amb edificabilitat de 8.240m2 i un màxim de 103 habitatges. Aquest ús residencial plurifamiliar està destinat exclusivament a habitatge social, i que s’integraran dins el parc proposat, l’espai lliure anteriorment descrit. Aquests habitatges estaran separats de la Via de Cintura pel talús vegetal.
  • La planta baixa d’aquests edificis permetrà la construcció d’una escoleta municipal, una demanda històrica de la barriada i una necessitat per a tota la ciutat.

«Aquest projecte és el primer que integra la perspectiva de la infància creant la primera superilla de Palma en forma de parc equipat. Aquest planejament permetrà transformar un recinte tancat i opac en un espai obert al barri i a la ciutat, garantint la integració en el teixit urbà i creant nous espais lliures», ha remarcat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo, fa 6 dies

Me fa por.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris