cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Palma promou el català amb punts de conversa, visites culturals i un taller de podcasts

El Servei de Dinamització Lingüística de Palma organitza aquest mes de juny tot un conjunt d’activitats per tal de promoure l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana dirigides a persones que desitgen aprendre i millorar els seus coneixements de la llengua.

Aquestes propostes inclouen punts de conversa, visites itineràries culturals i un taller de podcasts. A més, el servei participarà a la Fira del Llibre organitzada pel Gremi de Llibreters que tendrà lloc entre el 4 al 13 de juny al Born.

La principal novetat de les activitats és l’inici dels punts de conversa al Camp Redó i a s’Arenal: espais de trobada setmanal per a persones que volen parlar català. La participació als espais els permetrà desinhibir-se, ser més àgils o millorar la parla. Les dinamitzadores tenen la missió de facilitar pràctiques de conversa entre els assistents i assessorar-los perquè avancin amb fluïdesa i correcció. Els punts de conversa estan destinats a persones que ja tenen una certa capacitat de parlar en català, tot i que ho fan amb poca fluïdesa o no disposen de gaire bagatge lèxic o expressiu.

El més important d’aquests grups és que ofereixen l’ocasió de parlar en un ambient informal, per això a les sessions es plantegen temes de la vida quotidiana mitjançant preguntes i qüestions que fan de motor de conversa. D’una sessió de conversa tots els assistents haurien de sortir amb experiències positives amb relació al català: haver parlat molt, haver millorat en algun aspecte, haver viscut una relació social...

«L’objectiu és ampliar els punts de conversa a diferents barris de Palma i també anar-los dotant de continguts diversos segons els interessos de cada grup», ha explicat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió. Un altre objectiu és que a partir d’aquests grups es generin activitats per a poder practicar vocabulari específic.

D’altra banda, es realitzaran visites i rutes culturals per itineraris i edificis representatius de Palma i un taller de podcasts. Es tracta d’un taller radiofònic, teòric i pràctic, que pretén treballar tècniques de ràdio, funcionament de la producció de programes, matèries claus en la producció de podcast... Està dirigit a joves de 16 a 30 anys que presenten un nivell mínim de comprensió bàsica de la llengua català però no en fan un ús habitual.

Per a inscripcions o més informació es pot contactar al telèfon 971225900 (Ext. 7852), al WhatsApp 646.56.93.49 o al correu electrònic dinamitzaciolinguistica@palma.cat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per paco, fa 8 dies

@jaume:es nota que tens un gimnàs a casa teva, cada dia t'entrenes per ser mes beneit

Valoració:-4menosmas
Per inca, fa 9 dies

Esper que li hagin guardat una plaça privilegiada al conseller de treball i portaveu del govern...

Valoració:7menosmas
Per monieco, fa 10 dies

Certs politics ja s'hi poden apuntar en voler

Valoració:12menosmas
Per Toni, fa 10 dies

Ja poden anar dinamitzant, perquè si seguim així, en un parell d'anys malauradament el català serà una llengua residual a moltes bandes de Mallorca i de Balears.

Valoració:11menosmas
Per Impressió, fa 10 dies

La impressió que fa tot plegat, foto i campanya, és la que fan les coses precàries.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa 10 dies

Ja són aquí els pesats d'espanyolistes donant la tabarra....au anau a emprenyar a una altra banda coionarros

Valoració:14menosmas
Per Henry Gondorff, fa 10 dies

Éxito asegurado.

Valoració:-10menosmas
Per Toni Ametler, fa 10 dies

Molt bona feina!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris