algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

'Vianants en Lluita' critica que l'Ajuntament de Palma deixi que bars i restaurants ocupin espais per als vianants

El col·lectiu 'Vianants en Lluita' ha recriminat l'Ajuntament de Palma que concedeixi permisos a bars i restaurants per a ocupar places i carrers per als vianants i, d'aquesta manera, poder ampliar les seves terrasses.

Segons ha informat 'Vianants en Lluita' aquest dissabte en una nota de premsa, aquesta mesura redueix les zones de pas dels vianants fins a 2,5 metres. Per això, ha tornat a llançar un missatge d'alarma a la Consellera de Salut, Patricia Gómez tal com va fer a l'inici de la pandèmia juntament amb una vintena d'entitats.

«Urgeix garantir desplaçaments per als vianants assegurances i accessibles. L'espai que necessitam els palmesans als carrers no és una cosa negociable, caminar pels carrers o simplement ser-hi, és un dret del qual tots hauríem de gaudir i que, lamentablement, no és així», ha asseverat el col·lectiu.

En aquest sentit, ha alertat que «tenint en compte resultats de les darreres investigacions científiques que alerten que encara a l'aire lliure i amb màscara, no és possible garantir la seguretat davant els contagis de Covid si no es manté una distància de dos metres, aquesta mesura no garanteix la mobilitat per als vianants en condicions segures, especialment quan es produeixen aglomeracions».

Així mateix, ha recordat que totes les persones tenen dret a l'Accessibilitat Universal i que la seva vulneració «comporta que els més perjudicats siguin els qui tenen problemes de mobilitat o necessiten caminar amb assistència».

«Som conscients de la situació dramàtica que pateixen certs sectors estratègics a causa de les restriccions aplicades per la pandèmia i per això entenem que l'Ajuntament de Palma vulgui ajudar en la mesura del possible a pal·liar els efectes d'aquestes restriccions. Tanmateix, això no pot justificar que es posi en perill tota la comunitat o retallar drets de les persones, tant dels qui necessiten anar acompanyats, com dels que no», ha emfatitzat el col·lectiu 'Vianants en Lluita'.

Per això, ha conclòs proposant altres solucions, com ara les conversions en zona de vianants provisionals o restriccions de trànsit temporals que no vulnerin els drets dels vianants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arx, fa 27 dies

“Vianants en lluita”, si la vostra lluita és contra bars i restaurants que intenten sobreviure en moments tan complicats, vos ho heu de fer mirar ... No teniu ànima!

Valoració:0menosmas
Per Ally, fa 27 dies

Som una vianant en lluita contra les informacions publicades amb una manca total de rigorositat com la foto que il·lustra aquesta notícia. És mal de creure que se pugui pixar tant fora de test ... Els tamborets de Cafè Riutort no impedeixen per res el pas del vianants, cosa que sí passa en altres bars i/o restaurants. Ho podeu comprovar voltros mateixos si hi anau a fer un cafetet, Però bé, ja sabem que si el vostro lema és ... "no deixis que la realitat t'espenyi una bona notícia" probablement no ho fareu ... Lamentable, molt lamentable ...

Valoració:0menosmas
Per Ciutat inhòspita!, fa 28 dies

JO N´ESTIC FART!
Una ciutat sense voravies i les que hi ha o passen bicis, o patinets o hi ha cadires de bars o planxes
Una ciutat que treu la gent que vol caminar i passejar...

Valoració:1menosmas
Per marbosch, fa 28 dies

Jo aquest problema no el veig tan ara, el veig a llarg termini i sinó pensau, qui els farà llevar tot el muntatge que ara han fet? Si observau un poc trobareu que la majoria d'ells ocupen més espai de la via pública que m2 tenen de local i segurament quan arribi l'època de llevar-ho vendrà la primavera i recordau aquestes paraules: hi haurà una guerra oberta entre els restauradors-bars-... i l'Ajuntament; al final els deixaran destar una "temporadeta" més pels temps que han tengut tancat, sense pagar impostos d'ocupació, i amb el temp això aquedarà consolidat. Recordau-ho, perquè això serà el que passarà.

Valoració:1menosmas
Per I tant, fa 29 dies

Totalmente de acuerdo. Si se les ha permitido montar algo tan horroroso como los llamados "chirimbolos asfálticos", algunos de vergüenza, las mesas y sillas deben desaparecer de las aceras. O una cosa o la otra. No fotem.

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa 29 dies

No tots. Però n'hi han que fan el que volen. Sempre han posat les terrasses que han volgut, i ara, fan l'horari que volen. I l'ajuntament mirant cap l'altre costat.

Valoració:6menosmas
Per Guillem Fullana Vanrell, fa 29 dies

Molt d'acord amb la proposta de "Vianats en Lluita" de què l'Ajuntament de Palma no vulneri els drets dels vianants i de que respeti els drets d'Accessibilitat de la nova Llei 8/2017 d'Accessibilitat Universal i no-discriminació.
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Es Pont d’Inca, 26 desembre de 2020

Valoració:5menosmas
Per nofret, fa 29 dies

Si els comerços, bars i restaurants, necessiten ocupar espai de la via pública per no poder ocupar els interiors dels seus negocis, es millor que ocupin part dels espais destinats als vehicles i no part del poc espai reservat que podem gaudir els vianants

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris