cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
16°

ARCA adverteix de la «pèrdua d'identitat» de l'Eixample davant «la passivitat municipal»

ARCA

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit aquest dimarts de la «pèrdua d'identitat» de l'Eixample davant «la passivitat municipal» i ha demanat un pla de protecció per a la zona.

En un comunicat de premsa, ARCA ha lamentat que l'edifici del carrer Reina Maria Cristina 70 serà derrocat. «El més greu del cas no és únicament que es perdi autenticitat de l'Eixample, sinó que el nou edifici que el substituirà excedirà en altura el seu entorn», ha indicat l'associació.

D'acord amb ARCA, aquest edifici «no tenia valors per a estar contemplat dins del catàleg d'elements protegits, però el conjunt del carrer sí que té valors ambientals i paisatgístics per a conservar-se».

En aquest sentit, l'associació ha assegurat que el planejament urbanístic de l'Eixample «està obsolet i el condemna a la destrucció» i ha demanat un pla de protecció a l'estil del barri de Santa Catalina.

«ARCA fa anys que demana unes normes urbanístiques respectuoses per a l'Eixample, que no afavoreixi la substitució dels originals i que si s'arriba a la demolició, el nou immoble no suposi un element estrany, impersonal i destructor de l'encant del lloc», ha explicat l'associació.

D'altra banda, ARCA ha criticat que el govern municipal de Palma «deixa passar els anys sense prendre mesures i aprovant demolicions que provoquen pèrdues irreversibles d'edificis singulars». «Ara li toca a Reina Maria Cristina, 70. Derrocaran un edifici senzill i el substituirà un altre sense cap garantia d'aportar en positiu al paisatge urbà», ha indicat l'entitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per conocedor, fa devers d'un mes

Prosigo: Claro que la calle Jacinto Verdaguer ha cambiado al mil por cien. Por aquella vía, lo que ahora es una muy buena avenida, desfilaban todos los trenes que iban y venian de los pueblos de Mallorca. Solo faltaría que estuviésemos como hace 50 años. A mitad de camino, había barreras que cortaban el paso, cuando los trenes iban a pasar. Como se hace en Gibraltar con su carretera que cruza el aeropuerto.

Valoració:-1menosmas
Per conocedor, fa devers d'un mes

Para información de Miró, le voy a decir que en la calle Jafuda Cresques, se han levantado edificios nuevos, pero hace más de 40/50 años. La inmensa mayoría del resto permanecen. Había. una fábrica de baldosas, sin nada encima. Una carbonería, con caballo incluido, sin nada encima. Un almacén de aguas de Binifaldó, sin nada encima. Una finca de un piso, con almacén de Olis Balle, abajo. Un solar, totalmente vacío, casi al final de la calle, parte izquierda conforme se sale. Un poco más hacía la plaza del Obelisco, un almacén de papel. Y justo al lado, unos mecánicos o herreros. Y nada más. Si ha cambiado ha sido para mejoras.

La inmensa mayoría de sus árboles, tienen casi 100 años. Y el Coliseo, por ejemplo, lleva ahí otros 100 años, como mínimo.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa devers d'un mes

S'Eixample de Palma s'ha anat massacrant i edificis amb personalitat de sa zona que s'esmenta són desapareguts. A carrers com Jafudà Cresques o Jacint Verdaguer ja són desapareguts aquells que tenien gust d'antic

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa devers d'un mes

Gràcies ARCA, per la labor que feis.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris