muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

L’EMT enllesteix un pla de retorn a l’escola amb un reforç del servei de més d’un 20%

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha enllestit un pla de tornada a l’escola que s’iniciarà el proper dilluns 7 de setembre i que permetrà augmentar els serveis i millorar les freqüències de pas.

Així, els serveis de bus s’incrementaran des de principis de setembre un 20% i un 10% addicional durant les hores punta, entre les 7.30 i les 9.30 hores del matí els dies feiners.

Aquest reforç del 20% del servei farà que la freqüència mitjana se situï entre els 8 i els 12 minuts a la major part de la xarxa. A més, s’afegeix un reforç addicional d’un 10% que permetrà dotar de més vehicles i que les freqüències de pas fins de busos siguin d’entre 5 i 6 minuts en hora punta als denominats grans corredors de la xarxa, que són aquells que circulen per les zones més densament poblades de Palma com per exemple zona Ponent amb la L3; Son Rapinya amb ala L7; La Vileta amb les línies L8 i L6, General Riera amb les línies L16 i L33; carretera de Valldemossa (L12); son Cladera, s’Indioteria (L10); carrer Aragó (L3 i L16); Pere Garau i es Rafal (L5); carretera de Manacor i Son Gotleu (L7 i L14), s’Arenal (L15, L23 i L25) i es Coll, Portitxol i Molinar (L15 i L30).

A més, des de dia 7 de setembre la L1 circularà cada 20 minuts des del passeig Marítim i fins al passeig Mallorca. Les línies 27 i L28 circulars que van cap a Son Llàtzer duplicaran les freqüències respecte a l’estiu i circularan cada 30 minuts. El pla de reforç amb motiu del retorn escolar de l’EMT, a més, preveu recuperar a partir de dia 28 de setembre el servei habitual de la L19 coincidint amb l’inici del curs a la UIB.

Aquest increment de freqüències en hores punta permet millorar el servei respecte al que es fixà l’any passat amb motiu de l’inici del curs escolar.

El gerent de l’EMT, Mateu Marcús, ha detallat que l’EMT està preparant a més una sèrie de línies especials de reforç que coincidiran amb els horaris d’entrada i sortida de les escoles i Instituts allà on el servei s’ha vist modificat per les circumstàncies sanitàries.

Una flota segura
Des de l’EMT recorden que la totalitat de la flota està equipada actualment amb mampares, dispensadors de gel hidroalcohòlic homologats per els autoritats sanitàries a les entrades dels busos i que els vehicles viatgen amb les finestres obertes per afavorir la circulació d’aire. Cal recordar que els busos es netegen amb productes desinfectants diàriament.

En aquest sentit, des de l’EMT es recomana validar els viatges amb targeta ciutadana o bé aportant l’import exacte i es recorda que l’ús de la màscara és obligatori al transport públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris