algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

STEI: «L'Ingrés Mínim Vital suposarà recentralitzar les prestacions econòmiques que eren competència dels consells»

L'STEI Intersindical ha criticat aquest dijous que la gestió del nou Ingrés Mínim Vital suposarà «recentralitzar les prestacions econòmiques que eren competència dels consells insulars i l'administració autonòmica».

D'acord amb el sindicat, la gestió de l'ingrés mínim vital per part del Govern «desmantella la gestió de la renda mínima d'inserció gestionada pels consells des de 2001». «Per la via d'un Decret llei, aquesta prestació econòmica desapareixerà amb efectes de 31 de desembre de 2020», han assegurat.

L'STEI Intersindical ha assenyalat que e Govern, mitjançant el Decret llei 10/2020, de 12 de juny, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears, justifica que l'Ingrés Mínim Vital «obliga a replantejar l'escenari de cobertura de rendes bàsiques, rendes socials i rendes d'inserció del conjunt de comunitats autònomes».
L'organització sindical considera que «es vulnera el que es preveu en l'Estatut d'autonomia de les Balears, en l'article 21», han indicat, alhora que han assenyalat que s'obre «un procés recentralizador de competències en la gestió de la nova prestació econòmica».

D'acord amb el sindicat, això suposarà «la nova retallada en la gestió de recursos públics de les administracions públiques pròpies».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fenomens, fa 12 mesos

I si tens 65 anys i sol.licites ajuda familiar al Sepe, te diuen que no. Que amb aquesta edat tu ja t'has de jubilar, encara que les diguis que no pots. Llavors t'aconsellen que contactis amb la S. Social per fer la sol.licitut, que saps que te denegaran, i despres ja en parlarem. I si te trobes en ple confinament, no donen cita i els telefons que proporcionen, dos te diuen que "este numero no existe" i el tercer te diu, aferra't, "no tiene vd. saldo suficiente", tot i que tens mes de 80G acumulats. O sigui, que a mes te diuen pobre mis.serable. En fi...

Valoració:0menosmas
Per Vidrier, fa 12 mesos

@Fenomens.
No ho sabia. Com a treballador d'hoteleria, gràcies per la informació. El problema de fons és que som una colònia mediterrània espanyola perduda enmig de la mar. Els espavilats que gestionen la cosa pública aquí ens donen un caramel de tant en tant.
Res per a poder-nos considerar ciutadans o homes i dones lliures.

Valoració:0menosmas
Per Fenomens, fa 12 mesos

Aquesta ajuda discrimina o esclueix les persones que tenen 65 anys o mes i encara no s'han pogut jubilar, cosa molt comuna en treballadors d'hosteleria. Ni ha que pensen amb el cul.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris