algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
26°

El pla de territori de Cort obrirà Palma als barris per «equilibrar les desigualtats entre zones»

El nou pla general del territori de l'Ajuntament de Palma s'obrirà als barris amb l'objectiu «d'equilibrar les desigualtats entre zones».

Així ho ha confirmat aquest dimarts, en roda de premsa telemàtica, el batle de Palma, José Hila, qui ha estat acompanyat per la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Truyol, en aquest sentit, ha explicat l'eix del nou pla i ha subratllat que les mesures del nou pla s'han dissenyat amb un doble objectiu: la protecció del territori i la conservació del caràcter municipal tant en l'àmbit paisatgístic com patrimonial.

La regidora de Model de Ciutat ha precisat que les propostes s'han realitzat sobre la base de la projecció de creixement poblacional de Palma en els pròxims vint anys, que s'estima sigui en uns 66.000 habitants. «Palma és una ciutat atractiva on la gent vol viure per això ens hem intentat situar en un escenari real», ha insistit.

Truyol ha explicat que els habitatges que es construeixin seran de diferents necessitats. El 50% de la població les usarà per a emancipar-se, el 8% per a cobrir la necessitat de tenir un habitatge i el 40% serà per a població nova que vengui a Palma

En total, l'Ajuntament ha xifrat en 53.218 el nombre d'habitatges nous que es faran a Palma en els pròxims 20 anys. D'aquestes, el 80% es construirà sobre sòl urbà actual en realitzar un exercici d'optimització i el 20% restant es farà sobre sòl nou, on s'haurà de fer un exercici de contenció del territori.

Pel que fa a l'increment de sòl rústic, Cort calcula que serà en 260 hectàrees arribant al total de 15.480. Sobre la protecció del patrimoni, el nou pla del territori contempla la classificació de diferents formes en funció de la tipologia del paisatge.

D'aquesta manera, Palma, en una previsió de vint anys, serà una ciutat on prevalgui «l'urbanisme de proximitat, de les crides de 15 minuts caminant». «Això s'aconsegueix construint més recursos de proximitat i que les zones d'habitatges integrin espais verds, de comerços i negocis», ha explicat Truyol, per a després confirmar que es tracta d'una tendència europea quant al creixement de les ciutats.

En aquest sentit, l'alcalde de Palma ha apostat per fer de l'urbanisme de Palma una ciutat «sostenible, saludable, que el seu creixement es basi en la igualtat i en l'aposta per l'economia local». «S'aposta per una ciutat compacta, complexa i contínua que sigui compatible amb la ciutat rural per a així equilibrar la desigualtat entre zones», ha recalcat Hila.

Per a aconseguir-ho, el nou pla del territori de l'Ajuntament de Palma s'ha dissenyat sobre la base de la reducció del consum de territori, l'increment de la protecció del sòl rústic i la conservació del paisatge urbà. «Es defensa d'un urbanisme sostenible», ha dit l'edil de Palma, qui ha assegurat que des de l'àrea de Model de Ciutat no s'ha dissenyat una ciutat «dispersa, sinó una en la qual existeixin diversos centres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris