algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

El nou col·lector d'aigües a Palma evitarà l'abocament a la mar d'unes 500 tones de contaminants a l'any

Representants del Govern i l'Ajuntament de Palma han visitat aquest divendres les obres del nou col·lector interceptor general a la ciutat, que, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, evitarà que cada any unes 500 tones de contaminants arribin a la mar.

En concret, han visitat les obres el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el batle de Palma, José Hila, i el president d'Emaya, Ramon Perpinyà. Aquest col·lector portarà les aigües residuals i pluvials del centre de la ciutat a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Palma II, situada al Coll d'en Rebassa.

El col·lector mesura 3,2 quilòmetres de longitud i dos metres de diàmetre. Recorrerà el centre de Palma des de les Avingudes fins a l'EDAR, a una profunditat d'entre cinc i 12 metres. El projecte compta amb un pressupost d'11,8 milions d'euros finançats pel cànon de sanejament.

Aquesta infraestructura desembocarà en el dipòsit de laminació que s'està construint al costat de l'EDAR. Segons la Conselleria, l'execució ja està avançada. En total, el projecte suposa una inversió total de 22,6 milions (sense IVA). L'obra permetrà reduir en un 90 per cent la contaminació de les aigües que s'aboquen en la mar durant els episodis de pluja intensa.

Mir ha destacat que aquestes actuacions són possibles gràcies al protocol d'inversions en sanejament i depuració signat entre la Conselleria i Cort la legislatura passada. A la fi de l'any passat, aquest protocol es va renovar fins al 2023. En total, la ciutat rebrà 90 milions d'euros per a projectes de millora del cicle de l'aigua.

«La corresponsabilitat i la col·laboració entre administracions és clau de cara a una òptima planificació de les infraestructures hidràuliques», ha valorat el conseller. En aquest sentit, Mir ha afegit que la col·laboració amb Palma «ha de ser un mirall» per a la resta de municipis i «és un exemple de cara al Pacte per l'aigua» que vol impulsar la Conselleria.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bogavant Consulatis di Mare, fa 12 mesos

A Sa Llotja? Curiós....
Potser hi ha dia de mercat de pipipopo?
; - D
Idò hem de reconèixer que és un encert. Serem rics en aquest nou petroli o maná caigut des cel, via aeroport i grossen tuberien.
Deu ser un secret de I+D des pla pilot. Potser ho volen per fer aqüicultura de peixos, algues proteiques i birres? I aire condicionat i calefacció, combustibles....
Això serà millor que lo des cotxos de clovelles d'ametl.la!
Fora humor, supòs que calia i esperam vagi bé. I fa més de sis dècades. Una pausa esperant a crèixer i contaminar. Després molt ja es va perdre i es perdrà, irrepetible

Valoració:0menosmas
Per I abocarà al barri de Sa Llotja!, fa 12 mesos

I abocarà al barri de Sa Llotja! Com tota la barriada sense llei que estàn permetent les institucions en aquest barri. Sa Llotja = parc temàtic de turisme mal gestionat i font d'expeculació urbanística per a aparthotels.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris