nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
22°

Truyol celebra que el decret del territori suposarà la protecció de més de 200 hectàrees a Palma

La regidora de Model de Ciutat i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha destacat l«'ambició» del decret de protecció del territori del Govern, que suposarà per a Palma la protecció de més de 200 hectàrees.

L'edil ha subratllat que el decret és la regulació «més ambiciosa» dels últims anys en matèria territorial, una aposta «ferma» pel decreixement i per la reducció del consum de territori. La norma, ha indicat, suposarà per a Palma la protecció de més de 200 hectàrees entre la moratòria que afecta sòls urbans no consolidats i la desclassificació de sòls urbanitzables.

Truyol ha assenyalat que la crisi sanitària ha posat de manifest que és «urgent» canviar el rumb de les últimes dècades i implementar «mesures valentes» per a la protecció del medi ambient i el territori. Per a Truyol, el decret manté el mateix esperit i la mateixa línia de treball de l'àrea de Model de Ciutat des de la passada legislatura i que ara s'està aplicant en la redacció de la revisió del Pla General.

Segons ha indicat, aquests principis han permès dur a terme la desclassificació de 60 hectàrees a Son Gual i 4,7 hectàrees de Can Tàpera, la recuperació del canòdrom i la creació del primer bosc urbà, entre altres projectes. L'edil ha destacat l'aposta pel decreixement i per l'optimització del sòl urbanitzable «amb criteris de desenvolupament sostenible» al mateix temps que es dóna resposta a les necessitats d'habitatge i de serveis.

Truyol ha detallat els efectes directes del decret del Govern sobre Palma. Així, es reclassifica com a sòl rústic comú els sòls urbanitzables no programats, entre els quals destaca Son Puigdorfila. En total, afecta un total de 153,23 hectàrees. Sobre els sòls urbans no consolidats, coneguts com a falsos urbans, el decret estableix una moratòria d'autoritzacions i llicències sobre sòl urbà amb urbanització no consolidada delimitats com a unitat d'actuació fins al 31 de desembre, que a Palma afecta unes 50 hectàrees.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa dervers d'un any

Después de este estado de alarma nada será igual ni las viviendas. Hay que replantearse el urbanismo casa bajas con jardín. Las fincas de pisos se ha demostrado que no son una solucion Práctica ante estados de alarma.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris