algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Palma XXI presenta un projecte sobre la càrrega humana que podrien suportar alguns indrets de la ciutat

L'associació Palma XXI ha presentat aquest divendres un projecte pilot sobre la càrrega humana que podrien suportar diferents espais on es preveuen o ja s'estan produint aglomeracions, tenint en compte les recomanacions sanitàries.

Segons ha explicat l'entitat, d'acord amb les recomanacions dels dos metres de distància social, s'ha aplicat la fórmula, com a exemple, a la platja de Can Pere Antoni i la plaça de la Llotja. El secretari de Palma XXI, Jaume Garau, ha explicat que la voluntat d'aquesta anàlisi és col·laborar amb les institucions en la reactivació turística, comercial i social de la ciutat.

En l'estudi es recull com a exemple, el cas de la platja de Can Pere Antoni. En aquest cas, mantenint com a base els dos metres de distància i comptant amb les distàncies de seguretat, el projecte pilot marca com a superfície d'ocupació 16 metres quadrats per a una persona, 20 metres quadrats per a dues persones, i 24 metres quadrats per a tres persones.

En el cas de la plaça de la Llotja, la superfície que hauria d'abastar una taula amb quatre persones, afegint les distàncies de seguretat, és de 16 metres quadrats. Segons ha assenyalat, volen que es puguin obrir platges, places i carrers però «sense córrer riscos innecessaris».

Com han recollit en l'estudi, la reactivació de l'activitat econòmica i, especialment en el cas de les Balears, del turisme, dependrà «no sols de la demanda externa i les condicions aeroportuàries, sinó també de la seguretat del control de la pandèmia». L'actual crisi, han indicat, implica la necessitat de prendre mesures de distanciament físic en l'espai públic i d'aplicar mesures de capacitat de càrrega «amb una motivació de seguretat sanitària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris