lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Cort convertirà 14 km en zona de vianants perquè la gent pugui passejar

L'Ajuntament de Palma obrirà 14 quilòmetres de carrers a partir d'aquest cap de setmana perquè els vianants puguin passejar, anar en bicicleta o realitzar esport i mantenir alhora la distància de seguretat necessària per a evitar contagis per coronavirus.

Així ho ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa telemàtica el batle de Palma, José Hila, qui ha detallat que la selecció de carrers s'ha fet «sobre la base dels punts on s'havia detectat una concurrència elevada de persones i també s'han prioritzat els barris altament poblats».

La mesura ha estat anunciada juntament amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau; la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover; la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, i el portaveu municipal i regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo.

L'obertura d'aquests carrers tendrà lloc des d'aquest dissabte 9 de maig i durant els pròxims caps de setmana des de les 06.00 hores del dissabte i fins a les 23.00 hores del diumenge. Aquests 14 quilòmetres longitudinals distribuïts per tota la ciutat sumen una superfície de 118.047 metres quadrats, la qual cosa equival a multiplicar per 17 l'estadi de Son Moix, segons ha detallat el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Dalmau ha destacat la importància que els ajuntaments prenguin mesures amb la condició de garantir en distanciament social durant el desconfinament. «L'objectiu és tancar el trànsit i obrir-lo als vianants perquè ells siguin els protagonistes», ha afegit.

Zones d'obertura de carrers

El regidor Dalmau ha detallat els carrers que s'obriran als vianants, en concret ha assenyalat que s'ha farà en sis zones diferenciades. La Zona 1 (Front Marítim) abastarà 9,3 quilòmetres, en total s'habilita davant del front marítim una superfície per als vianants de 74.850 metres quadrats per a passejar.

Aquesta primera zona comprèn el passeig marítim entre rotonda de Porto Pi i Manuel Azaña (5,4 quilòmetres lineals que sumen una superfície de 54.600 metres quadrats), el carrer Vicari Joaquim Fuster fins a passeig del Born del Molinar (311 metres que sumen una superfície de 1.866 metres quadrats) i l'avinguda Bartomeu Riutort entre carrer del Xabec i TroBadors (3,6 quilòmetres que sumen una superfície 18.384 metres quadrats).

La Zona 2 és la d'Avingudes amb 500 metres oberts a la ciutadania entre el túnel General Riera i Sant Miquel, la qual cosa suposa un total de 6.000 metres quadrats de superfície per a passejar.

Així mateix, la Zona 3 de Ronda nord Son Rapinya comprèn 3,5 quilòmetres lineals que sumen una superfície habilitada de 30.008 metres quadrats. D'una banda s'obrirà el carrer Miquel Lladó, tots dos sentits entre rotonda Mare Alberta i rotonda Son Quint (881 metres lineals). També entre rotonda Son Quint i rotonda cementiri La Vileta sentit La Vileta (1,2 quilòmetres lineals), així com el Camí dels Reis entre rotonda de la base miliar Jaume II i rotonda Madre Alberta (1 quilòmetre lineal).

D'altra banda, la Zona 4 és la de Pere Garau amb 290 metres que sumen 2.030 metres quadrats de superfície, mentre que la Zona 5 és la de Pare Bartomeu Pou (Bons Aires) amb 423 metres que sumen 2.961 metres quadrats de superfície.

Finalment, la Zona 6 Niceto Alcalá Zamora (Camp d'en Serralta-es Fortí) comptarà amb 314 metres que sumen 2.198 metres quadrats de superfície.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa 11 mesos

Molt bona idea!
Perquè fins ara, han afavorit les bicis en contra de les persones, jubilats i infants...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris