algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La Comissió de Medi Ambient dóna el vistiplau al Pla de Protecció del Jonquet

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha comunicat aquest dimarts que la Comissió Balear de Medi Ambient ha emès un informe favorable al Pla de Protecció del Jonquet.

Segons ha assenyalat Truyol en roda de premsa després de la celebració del Consell de Gerència d'Urbanisme ha explicat que l'informe favorable és un dels «tràmits preceptius» per a l'aprovació definitiva del pla de protecció del barri de Palma. Truyol ha explicat que la tramitació està sent més lenta del desitjat «però ja està en la seva fase final» i només falta rebre l'informe de la Direcció General de Recursos Hídrics per a completar l'expedient i «poder dir que un dels barris més singulars de Palma queda protegit».

L'edil ha recordat que el Ple de Cort va aprovar inicialment el pla especial en 2017 i que la seva tramitació «es va complicar» a causa dels estudis de risc d'inundabilitat pel pas dels torrents de Sant Magí i de la Riera. Truyol ha assenyalat que el pla respon a les «reivindicacions històriques» dels veïns i veïnes del barri i que es crearan nous espais lliures, que deixaran enrere «projectes que desfiguraven el traçat urbà històric».

La regidora de Model de Ciutat ha indicat que «s'esborren» grans aparcaments soterrats i grans construccions en primera línia per a proposar una «edificabilitat equilibrada i respectuosa amb la catalogació BIC». D'altra banda, ha afegit, es regulen els «usos equilibrats entre barris i restaurants» i la convivència veïnal amb una normativa de restricció de densitat que limita a tres establiments cada 100 metres, similar a l'aprovada per a Santa Catalina i els carrers per a vianants.

A més, Truyol ha recordat que el pla especial permetrà fer viable la rehabilitació dels molins, que podran convertir-se en habitatges o en restaurants, i per tant «recuperar-los com a elements patrimonials singulars del barri i la ciutat». Quant als usos dels molins es permetran tots els que contempla el catàleg i es requerirà l'aprovació de la comissió del centre històric en relació amb l'adequació de l'ús proposat en l'edifici.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa 11 mesos

Protegir les ruïnes del que va ser És Jonquet, voldran dir, veritat? El pla de protecció arriba tard, com de costum quan hi ha interessos immobiliaris pel mig, ara queda ja ben poca cosa d'aquell antic nucli de pescadors i marins. Crec que la llengua que més se sent és l'alemanya, ara ja poca cosa queda d'aquell parlar tan peculiar "catalinero d'és jonquet" de la meva infantesa. Tristament, fa ja temps que el barri va perdre la seva ànima. Un lloc amb vista precioses que ja poc té a veure amb el que va ser, sempre gràcies a un mercantilisme que ho arrasa tot.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris