algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cursos de català i espanyol, per primera vegada, al centre xinès de Pere Garau

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat del director general d’Educació i Política Lingüística, Jaume Ribas, el cap de Dinàmica Educativa, Josep Quetgles, i la secretària de l’Associació Xinesa a Balears, Xialin, i Tsvetana Vasileva, representant de la Federació d’Associacions d’Immigrants d’Iberoamèrica, Europa, Àsia i Àfrica (FADI) han presentat aquest dimecres els cursos per a adults que ofereix el Servei Municipal d’Educació d’Adults durant el primer semestre de l’any així com les novetats dels mateixos.

Al llarg d’aquest curs es preveu arribar a gairebé 3.800 persones amb un total de 159 cursos. Aquest semestre es presenten un total de 104 cursos amb 2.600 places que se sumen a l’oferta del setembre al desembre de 2019.

Entre les novetats d’enguany destaca que per primera vegada es faran cursos d'espanyol i català destinats a persones d’origen xinès i que aquests es realitzaran al Centre Educatiu Huayua de Pere Garau. També són novetat els cursos de xinès, a més de recuperar els cursos de rus i francès.

Carrió ha destacat que amb el Servei Municipal d’Educació d’Adults «oferim des d’una formació bàsica, fins a una millora de capacitats per a la inserció laboral i facilitam la inclusió lingüística» i ha destacat que la novetat d’enguany «ens permetrà apropar-nos més als nouvinguts de la ciutat i en especial a la comunitat xinesa que tant treballa a nivell social a Pere Garau».

Els cursos es divideixen en quatre blocs, un primer d’alfabetització i consolidació dels coneixements adreçats a aquelles persones que volen adquirir els coneixements inicials de lectura, escriptura i càlcul, o que volen millorar i consolidar els coneixements i habilitats d’aquesta etapa instrumental; cursos de preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatiu de Grau Mitjà i a la Universitat. D’altra banda, cursos de llengües: català, espanyol, anglès, alemany, francès, xinès i rus. També cursos sobre noves tecnologies-informàtica diversificada que inclou des de cursos d’alfabetització digital fins a cursos d’iniciació al disseny gràfic amb software lliure i al tractament digital d’imatges; disseny de pàgines web amb gestors de continguts, ús de smartphones i tablets. I finalment una oferta de cursos preparatoris per a la prova de CCSE (Coneixements constitucionals i Socioculturals d’Espanya).

Pel que fa als cursos de català, s’imparteixen gràcies a un conveni signat entre l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Ajuntament de Palma on des de la institució municipal es faciliten els espais i una aportació de 30.000 € i des de l’IEB es facilita el professorat.

Des del Servei Municipal d’Educació d’Adults es treballa amb l’objectiu de descentralitzar per això els cursos s’imparteixen fins a 13 espais diferents, arribant així a diferents barris com Camp Redó, Pere Garau, Son Gotleu, Verge de Lluc, el Terreno, el Rafal o Son Ferriol entre d’altres. També s’ofereix una gran varietat de franges horàries per tal de facilitar la conciliació, a més d’haver-hi diferent modalitats com els cursos anuals, modulars o intensius.

L’oferta actual té obert el període d’inscripcions obert des del dia 8 de fins al 24 de gener. Pel que fa als cursos de català, aquests s’han de realitzar a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, al c. Alfons el Magnànim, 29, 1r, porta 1, Palma de dilluns a divendres de 9 a 14 o a través de la web iebllengua.caib.es. Per a la resta de cursos, es pot realitzar la inscripción en línia a través de www.cursospalmaeduca.cat, o de forma presencial als diferents llocs:

PalmaFormació Son Malferit, al carrer de Gregorio Marañon de dilluns a divendres de 9ª 14 h i de 16 a 19 h.

PalmaFormació Mercat Camp Redó, al carrer de Felip II, 17, 2n pis de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Estudi 6 al carrer de Guillem Massot, 54, de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h i divendres de 9 a 14 h.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa dervers d'un any

Ya no saben como atraer atención algunos medios.

Valoració:0menosmas
Per Me fa malpensar, que consentin això als ultres, fa dervers d'un any

Almanco el Catala no té tanta mala fama com el Castellà, ni el parla tanta gent malcarada.

Valoració:1menosmas
Per chi, fa dervers d'un any

Si. De castillanu ya hemus tinido bastante mal royo i dolo de cabasa.

Valoració:1menosmas
Per natural, fa dervers d'un any

Si, hombre, si. Es que el catalán es la lengua del mundo mundial, con más posibilidades en Pekín, Hong Kong, Shanghái y alrredores.

Valoració:-2menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any

Catalan???

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris