muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'Ajuntament de Palma instal·la una nova font d'aigua potable al carrer de Sant Miquel per lluitar contra el canvi climàtic

Imatge de la nova font del carrer de Sant Miquel de Palma.

Ajuntament de Palma

EMAYA ha instal·lat una nova font d'aigua potable filtrada al carrer de Sant Miquel, cantonada amb la plaça de la Porta Pintada. Segons ha explicat l'Ajuntament, la font està especialment pensada per omplir botelles i cantimplores reutilitzables, amb l'objectiu de promoure el consum d'aigua del grifó i reduir el consum de plàstic. També té un sistema per beure encara que no es disposi de recipient.

La novetat d'aquesta font és que incorpora una altra sortida per poder donar aigua als cans. La instal·lació s'ha fet en el marc de la Cimera pel Clima COP25 que s'està celebrant a Madrid.

Aquesta és la segona d'aquesta tipologia de fonts que s'instal·la a Palma, la primera es troba a la plaça del Mercat i és fruit de la col·laboració amb l'ONG Cleanwave. La setmana que ve es col·locarà una altra font d'aquestes característiques a la zona del Portitxol i més endavant es posaran més a altres punts de la ciutat.

La iniciativa compleix amb dos objectius bàsics per EMAYA i l'Ajuntament de Palma, el foment del consum de l'aigua del grifó i la reducció del consum de plàstic (una de les línies estratègiques recollida al Programa local de Prevenció de Residus municipals).

En aquest sentit cal recordar que l'aigua de Palma és potable, té totes les garanties sanitàries per al consum humà, es controla i analitza de forma continuada. Cada vegada són més les persones que la consumeixen, tant sigui de forma directa del grifó com després de tractaments domèstics de filtratge que en milloren el gust (com el que té aquesta font).

Així mateix, cada vegada que s'utilitzi una botella reutilitzable o cantimplora per omplir-les d'aigua, s'evitarà el consum de botelles de plàstic d'un sol ús. Es calcula que actualment a les Illes Balears els habitants consumeix cada any 175 litres d'aigua envasada, unes 117 botelles d'1,5 litres, que suposa una despesa de 61 euros anuals per persona i la generació de 5 kg de residus de plàstic, per al conjunt de Palma unes 2.000 tones de residus de plàstic anuals.

L'Ajuntament i EMAYA contribueix a promoure aquest consum d'aigua de la xarxa i l'ús d'envasos reutilitzables amb aquestes fonts i les que s'instal·laran a altres punts properament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ratjada, fa dervers d'un any

Que cap foraster es pensi que això és una benzinera, en comptes d´una font. Ho dic per la poca competència lingüística que tenen del català.
Seria espaterrant que posessin equivocadament aigua al seu cotxe ... Ah, ah, ah!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris