algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Vivas reconeix que no va revisar personalment la campanya 'Esborrem el racisme del llenguatge'

La regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha reconegut aquest dijous que no va supervisar, personalment, la campanya 'Esborrem el racisme del llenguatge', malgrat que sí que ho van fer els tècnics del Consistori, i ha afegit que ja treballen en un nou protocol de revisió, alhora que ha assumit la responsabilitat de l'ocorregut.

Així s'ha expressat aquest dijous Sonia Vivas en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament de Palma, on ha considerat, també, que el material utilitzat per a aquesta campanya, que pretenia eliminar expressions racistes del llenguatge, ha estat «desafortunat, malgrat que la intenció inicial era bona».

Cal recordar que en els cartells d'aquesta campanya, que s'ha distribuït per xarxes socials, es donaven exemples que es podien utilitzar per a eliminar el llenguatge racista de les converses. En un d'aquests cartells es recomanava que en comptes de dir-se 'hauré de pagar-te amb diner negre' es digués 'hauré de pagar-te amb diners B'.

D'aquesta manera, es feia l'efecte que en una campanya finançada amb doblers públics s'avalava l'ús de doblers no declarats a hisenda. En aquest sentit, Vivas ha recordat que no es tracta d'una campanya de l'Ajuntament, sinó que s'ha dut a terme per una entitat que va obtenir una subvenció.

Jornades amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

D'altra banda, la regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi de l'Ajuntament ha explicat que l'Ajuntament celebrarà, entre els dies 9 i 19 de desembre, una sèrie d'activitats en el marc d'unes jornades amb motiu del Dia internacional dels drets Humans.

En aquest sentit, Sonia Vivas ha explicat que es tracta de la primera vegada que se celebraran aquestes jornades a Palma, que ha considerat, a més, «necessàries» en un moment en el qual, segons la regidora, no es garanteixen tots els drets fonamentals.

Així, l'Ajuntament invertirà un total de 7.643 euros en les activitats que es desenvoluparan en el marc d'aquestes jornades, la majoria de les quals se celebraran en les instal·lacions del centre Flassaders de Palma.

Entre les activitats destaca la projecció del curtmetratge Gaza, a més de la celebració de diverses exposicions fotogràfiques entre les quals destaca 'Escoles en Línia de foc', així com un concert debat titulat 'No migris a la diferència'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any


Ja ho tenc resolt! Jo que no em podia resignar a dir, en lloc de "pardal de moro", "holotúria", a la fi he comprès que cal dir "pardal de magribí".

Valoració:-2menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any


Cal tenir una ment molt viciada per la correcció política i el llenguatge inclusiu i tot aquest seguit de bajanades per a fer una relació entre "doblers negres" i la raça negra.

I pitjor encara quan uns dictadoretxos-dictadoretxes volen imposar a la gent normal unes formes deparlar.

Vos afigurau si, quan he pagar el llanterner, li dic si s'estima més que li pagui en oficial o en "doblers B"?

O aturam aqueixa onada d'estupidesa ftlgbi-llenguatge inclusiu-políticament correcte-feminista o arribarem a la follia que ha duit recentment el govern suec a eilminr els urinaris públics pera homes perquè, segons les cabres folles, orinar de dret situa l'home en superioritat de condicions respecte a la dona i, per tant, som-hi a pixar d'asseguts.

Aqueixa gent a què em referesc frissa de ficar-se dins les cases, dins les famílies i dins els llits de la gent.

Conec homes subjugats per aqueix terbolí de bajania que, en haver de parlar, sobretot si és en públic, es posen a returar, a quequejar, per por de dir res que sigui políticament incorrecte o masclista o no inclusiu.

Ja ho va dir la cantant Nati Mistral, adreçant-se als homes atrapats per aqueixa teranyina: "Las feministas os están amariconando."

Valoració:-1menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

La tal Vivas, lo que debería hacer, en buena lógica, es presentar su dimisión de forma irrenunciable. Seguro que la pediría para otra de otro partido.

Claro que el negro como color, se puede nombrar. Solo faltaría. Pero decir "Trabajo más que un negro" tiene connotaciones, despreciativas, humillantes y de ingrato recuerdo.

Y hablar de "dinero negro", no creo que sea lo más apropiado.

Valoració:-4menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any


I si no podem dir "moro", com anomenarem un "pardal de moro"? Haurem de dir, obligatòriament, "una holotúria?"

Tornant al "negre", ara no puc dir "vull això escrit negre damunt blanc"? O "estic negre"?

Alerta a aquest intervencionisme en el llenguatge i en altres camps, que és una dictadura.

Aquest "nostre" Balears cau sovint dins la teranyina del "llenguatge inclusiu", al punt de deturpar el català i empobrir-lo. Per exemple, "En aquella plaça hi havia moltes persones", en lloc del naturalíssim "Hi havia molta gent", o "Hi varen anar totes i tots", en lloc de "Hi va anar tothom", o, per sistema, "nines i nins", en lloc d"'infants", les "persones immigrades", en lloc d'"els immigrats".

Alerta, companyons, a caure dins el parany d'aquestes formes de dictadura, que, a l'Argentina per exemple, assoleix punts de degradació tràgico-còmica. Tenim un cas, a Anglaterra, d'un metge que va esser multat perquè havia felicitat una pacient "perquè ja era mare": "mare", ara, no sé què deu tenir d'incorrecte.

Al fill d'un amic meu de Manacor, quan va dir a un escabotell de feministes furibundes que ell i la dona havien tengut un fill, li varen respondre, agressivament, que no podia dir "nin", que en esser gran el menut ja decidiria si era mascle o femella. Em recorda aquella cançó "En Pere Antoni Gonella, quan el varen batiar, no varen pensar a mirar si era mascle o femella."

"Seny, seny, que de cervell en venen", que deim a la pagesia.

Valoració:5menosmas
Per Vaja, vaja!, fa dervers d'un any

I si hi ha tant d'interès a eliminar el mot "negre", com haurem d'anomenar la "fosca negra". el "vi negre", el "pa negre", un text "en blanc i negre" i la "Selva Negra"?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris