algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cau en picat l'ús del català en les propostes que presenten els grups polítics de l'Ajuntament de Palma

Aquest dijous s'ha presentat l'informe semestral (març-agost 19) sobre normalització lingüística a l'Ajuntament de Palma. Aquest informe s’elabora a partir del seguiment de diversos tipus d’actuacions, les quals poden oferir una idea aproximada del grau de compliment del vigent Reglament municipal de normalització lingüística per part de les unitats i dependències municipals.

De l'informe d'aquest darrer semestre es treu que l'índex de normalitat de la llengua és bo amb un 95,1%. No obstant això, cal destacar el preocupant ús del català en les propostes que fan els grups polítics a Ple i Junta de Govern (sobretot de l'oposició) que se situa al voltant d'un pobre 10%. Així, ens trobam en el pitjor moment d'ús de la llengua en les mocions des de 1996.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa dervers d'un any

Y desde la inaguración de Fnac ni te cuento.

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Si les propostes que fan els grups polítics no es fan en català pot ser per dues raons, la primera perquè no el saben i la segona perquè no ho volen fer. Segurament que la segona opció és la bona, doncs hi ha funcionaris que els hi poden fer en català sense cap problema. Ho fan en castellà i no en català perquè no estimen la llengua, ni estimen el seu país, ni estimen les seves arrels.A més també no ho fan en català per quedar bé amb els seus amics espanyols anticatalans. Quan els catalans siguem independents ja ens en recordem d´ells.

Valoració:8menosmas
Per ido, fa dervers d'un any

Batua el mon. Quina desgraci mes desgraciada.

Valoració:0menosmas
Per totrecursos, fa dervers d'un any

Es més fàcil parlar català a València ciutat que a Palma

Valoració:5menosmas
Per un conseqüent, fa dervers d'un any

La solució seria no votar mai més un grup que recolzés propostes com aquestes. De segur que des d´aleshores ja posarien el català en el nivell que cal.
Si no defensen la nostra cultura, tampoc ens poden representar a naltres.

Valoració:22menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Hauria de ser un requisit obligatori presentar les propostes en català.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris