chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 13°
  • Mín: 13°
13°

Imma Prieto, nova directora del Museu Es Baluard

La Fundació Es Baluard ha presentat aquest dijous a la nova directora del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Imma Prieto, després de triar-se el perfil en la Comissió de Valoració entre 24 candidatures presentades.

La directora Imma Prieto ha defensat que cal pensar en el museu com «un espai obert al servei de la ciutat», entès com a «generador de coneixement capaç d'activar l'esperit crític». En aquest sentit, Prieto ha explicat que, entre els principals objectius durant la seva nova etapa, es troben «l'excepcionalitat i la internacionalització» del museu.

Quant al seu projecte museístic, Prieto ha assenyalat que la primera línia de recerca serà 'Col·lecció. Arxiu i Memòria visual' i es concebrà com una manera de «relacionar els fons del museu i diferents arxius amb teories culturals de la contemporaneïtat». La segona línia, 'Ciutat. Art i Comunitats', es proposa «establir un vincle entre imatge, urbanisme, societat i teories de la cultura». D'aquesta manera, es pretén «cartografiar la pluralitat de realitats visuals i socials a partir de representacions urbanes, fluxos de població i el turisme».

Finalment, la nova directora del museu ha expressat que 'Imaginaris i visualitats', la tercera línia del projecte, es constitueix des de la «reinserció dels imaginaris en processos on es creuen sabers artístics i socials». Prieto entra en substitució de Nekane Aramburu i s'incorpora amb un contracte de quatre anys, prorrogable durant dos anys més i amb la possibilitat de renovar-se per anys successius finalitzat aquest període de sis anys. La retribució de la directora serà de 60.000 euros bruts anuals.

La Comissió de Valoració va ser convocada al març i ha estat integrada pel director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA, Ferran Barenblit; la directora Artística d'Escorxador Madrid, Rosa Ferré; la directora d'Activitats de Laboral, Karin Ohlenschläger; l'artista Daniel Garcia Andújar; la comissària independent Neus Cortès, la gestora cultural especialitzada Eva Mulet i el comissari independent i l'exdirector de l'Irish Museum of Modern Art, Enrique Juncosa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris