cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 14°
12°

EMAYA posa en marxa el projecte per millorar la qualitat i el gust de l'aigua de l'aixeta

El batle José Hila ha estat l'encarregat de presentar el projecte.

Ajutament de Palma

En el marc del projecte de l'Ajuntament de Palma i EMAYA per promoure el consum d'aigua de l'aixeta, el passat Consell d'Administració d'EMAYA va adjudicar el projecte de la ultrafiltració de l'aigua de les fonts naturals que abasteixen Palma, les fonts de la Vila, de Mestre Pera i d'en Baster.

Segons Cort, la seva execució permetrà millorar el gust de l'aigua que es proporciona a la xarxa i multiplicar per dos la capacitat de tractar aigua de les fonts, que passarà de 500 a 1.000 litres per segon. D'aquesta manera es podrà disposar anualment d'uns 3 Hm3 més d'aigua procedent de recursos renovables i sostenibles.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que «aquesta mesura forma part de la nostra estratègia per una ciutat sostenible. Beure aigua del grifó suposa una mesura molt important en aquesta línia, perquè estalvia recursos i produeix menys residus de plàstic».

Concretament, EMAYA ha adjudicat a l'UTE AQUAMBIENTE SAU - SUEZ TREATMENT SOLUTIONS, S.A.U. la redacció del projecte constructiu, d'execució i posada en servei de les obres de millora de l'ETAP de fonts naturals i del pretractament de l'ETAP d'osmosi de Son Tugores, per 4.255.000 € (més IVA). El termini d'execució és d'uns vint mesos.

La solució adoptada per a millorar aquest tractament és la denominada ultrafiltració, que permetrà millor la qualitat i el gust de l'aigua, perquè elimina la terbolesa i sòlids en suspensió, així com també permet reduir l'ús de productes químics (clor i d'altres) que s'utilitzen per garantir la seguretat sanitària. Es podrà proporcionar aigua dins els paràmetres del que es consideren de mineralització dèbil.

D'aquesta manera, segons Cort, s'espera incrementar el consum de l'aigua per beure de la xarxa per part de la ciutadania i la restauració de Palma, fet que permetrà reduir el consum de botelles de plàstic i la reducció de residus.

Es calcula que actualment a les Illes Balears els habitants consumeix cada any 175 litres d'aigua envasada, unes 117 botelles d'1,5 litres, que suposa una despesa de 61 € anuals per persona. Això suposa la generació de 5 kg de residus de plàstic, per al conjunt de Palma unes 2.000 tones de residus de plàstic anuals. La reducció del consum de botelles de plàstic per a l'aigua potable és una mesura establerta al Pla municipal de prevenció de residus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris