cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
15°

Truyol diu que la sanció a l'OCB se cenyeix a la llei i que la consideren «injusta»

L'àrea de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma ha explicat aquest dijous que la proposta de sanció a l'Obra Cultural Balear per un concert se cenyeix a la Llei Autonòmica d'Activitats, una normativa que la regidoria considera «injusta».

Així s'ha expressat l'Ajuntament després que l'OCB hagi anunciat que ha rebut una proposta de sanció de 55.000 euros per un concert d'un grup infantil, celebrat al migdia, al setembre de l'any passat.

«Des de la regidoria hem d'aplicar la llei actual», han apuntat en una nota informativa. Segons han indicat, durant la celebració d'un esdeveniment un particular va presentar una denúncia i es va obrir un expedient «seguint la normativa vigent».

En aquest sentit, l'àrea que dirigeix Neus Truyol (MÉS) considera «injusta» la Llei Autonòmica d'Activitats, ja que «iguala a una associació que realitza activitats sense ànim de lucre a un negoci com podria ser una sala de festes».

A més, han argumentat que aquesta Llei «demana un projecte d'activitat no permanent, la qual cosa dificulta l'activitat a les entitats sense ànim de lucre». Per tot això, l'Ajuntament demanarà canvis en la Llei d'Activitats «perquè aquests casos no es donin», ja que els veuen com «un atac directe al teixit associatiu de la ciutat».
«Reiteram que no compartim que s'hagin d'interposar aquests tipus de sancions a organitzacions sense ànim de lucre i que treballarem per el canvi de la llei», han finalitzat.

Cal recordar que el concert del grup d'animació infantil Cucorba, va tenir lloc el passat 15 de setembre de 2018 a les 12 del migdia en el marc de la FirONA, la fira de comunicació i Cultura organitzada per l'Associació Ona Mediterrània.
Reiteram que no compartim que s’hagin d’interposar aquests tipus de sancions a organitzacions sense ànim de lucre i que treballarem per el canvi de la llei.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A., fa dervers d'un any

@Ensanyament.
Depen del tipus de falta ( que no delicte) estan baremades les quantitats de les multes, que tenen un minim i un màxim. I esta vist que el que ha instruït aquest procediment ha posat el màxim.
Esper que com a persones intel.ligents que son a la OCB, esgotin la via administrativa a base de recorrer i si va malament, passi a la via judicial i també arribi fins al final del recorregut, si abans no ho guanya, perque esta vist que hi ha ensanyament. També se podria investigar qui és el funcionari que gestiona aquest expedient i si se tracta de qualcú d'ultra dreta o d'ideologia semblant, recusar lo com se fa amb els jutges quan el procedimentés judicial.

Valoració:2menosmas
Per ensanyament, fa dervers d'un any

Quines son les cuantíes que es poden posar en aquest tipus de multes, de menor a major depenguent de la gravetat dels fets, algú ho sap?

Valoració:5menosmas
Per dura lex, fa dervers d'un any

Si se ciñe a la ley, se supone que es justa. Y si no lo es, hay que cambiarla. La ley es dura, ya se decía en la Roma de hace 2.000 años.

Valoració:0menosmas
Per Alerta amb aquests, fa dervers d'un any

Els representants legals de la O.C.B, han anat a l'Ajuntament, per veure qui és els que ha posat la denúncia? Recordin que tenen drexçt a còpies de tota la documentació i almenys i a saber qui és el delator. i també per anar li alerta, perque malgrat tengui aquest policla llei delseu costat, ha actuat amb molta maldat.

Valoració:6menosmas
Per nofret, fa dervers d'un any

Es evident que entre els funcionaris de la policia local, n'hi ha un romanent gros que odien el català i per afegitó a tota la gent que ho parla i ho defensa. Son monolingües, verbalment violents, absoluts amb les formes i gens flexibles. Per desgràcia gaudeixen de plaça fixe gràcies a que no s'ha exigit mai el nivell pertinent de domini del català per fer feina de policia. Si el requisit de dominar les dues llengües fos real a l'hora de fer oposicions, bona part d'aquests conflictes no existirien. Ben igual que la majoria de funcionaris barruts, aquests policies saben que els polítics passen i ells queden a la seva plaça fixe. Tenen les mans lliures i força sindical de dretes per enfrontar-se amb tranquilitat a tots els polítics d'esquerres.

Valoració:15menosmas
Per i més, fa dervers d'un any

Són per a doblers de butxaca pels colono´s. Sempre han fet el mateix.

Valoració:6menosmas
Per Joanot, fa dervers d'un any

I als creuers únicament 600 € per fer escàndol fins a les tantes de la nit i no deixar descansar a mig Palma? Aquí hi ha alguna cosa que fa molta de pudor. Pacte de progrés o cerimònia dels idiotes? Jo no he votat esquerra nacionalista per sentir això que diu na Truyols. Cal més cinisme? Mireu, o falten ganes de governar com cal o falten neurones, una de dues. Quin fàstic em fa veure tanta incompetència i desídia per part d'uns polítics als quals vaig donar el meu vot. Prou, sra. consellera! Poseu dos parells del que cal i acabeu d'una vegada amb el monstre que José María Rodríguez va fer néixer. No puc dir-ho amb totes les lletres, però, penso que tothom em pot entendre.

Valoració:10menosmas
Per Ens handeclarat la guerra, fa dervers d'un any

La passada primavera, a la barriada on visc, que és a un dels eixamples i a prop del centre, a un barutxo de mala mort cel.lebraven la Feria de Abril i el renouer que feien tot lo dia, entre música cants crits i xerrameques, el divendres, dissabte i diumenge fins a la matinada era insoportable i van arruïnar les excursions a molta gent, que no va poder dormir, ni tan sols se podia escoltar la televisió. Pero en canvi a aquests els van permetre molestar "perque només eren uns pocs dies".En canvi per una festa infantil, que sempre se fa a l'horabaixa i només dura unes poques hores, li posen una multa de cinquanta cinc mil euros
Pero com que el batle és foraster i gairebé tot el seu equip també ho és, li pareixen bé aquestes energumenades contra el poble mallorquí.
I això és un delicte d'odi contra tot un poble qui si ha pecat de qualque cosa, ha sigut de ser massa confiat, massa caritatiu i massa generós.

Valoració:11menosmas
Per Això no pot continuar així, fa dervers d'un any

Gràcies del forasterum fatxa, gonelles i gent de més lluny, que no se vol esforçar en aprendre la nostra llengua, s'han conxorxat perque volen treurer nos als mallorquins defora de ca nostra. I comencen per fer nos la vida impossible pee veure si partim abans d'aplicar mesures més fortes.
Sabeu si enlloc de la Obra Cultural Balear hagues sigut la Casa de Andalucía i enlçoc de Cucorba haguéssin duit una actuació
de Flamenco no els hagués molestat el renou, a aquests fatxes, que tal volta també son els que fan les pintades a la porta de la associació cultural, dia si i dia també.

Valoració:13menosmas
Per Un Veí, fa dervers d'un any

Es curios, l'OCB fa renou un dia a les 12 del migdia i acudeix la policia, i despres reb nuna multa de 55.000.€
55.000 !!!!
Al mateix temps, molta gent de Palma ha d'aguantar renous dels bars fins les tantes del vespres, i la policia ni fa acta de presencia.
Hi ha dues lleis d'activitats diferents?

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris