algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
28°

Augmenten a 91 les persones intoxicades en un restaurant de Palma

El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha confirmat fins al moment «91 casos de persones afectades pel brot alimentari que, suposadament, es va originar en un restaurant de cuina oriental de Palma». Aquesta és la mateixa xifra que es va registrar divendres passat, 30 d’agost, a darrera hora, i des de llavors no s’han notificat casos nous. Dinou persones han donat positiu en salmonel·la.

Els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària varen tancar l’establiment de manera cautelar diumenge 25 d’agost (ja no va obrir les portes) després que dissabte 10 clients fossin atesos en diferents centres hospitalaris de Mallorca. A partir d’aquell moment la notificació dels casos es va produir paulatinament a mesura que els afectats desenvolupaven símptomes i acudien als serveis sanitaris.

D’acord amb les darreres dades del Servei d’Epidemiologia, de les 91 persones, 42 són dones i 49, homes. Hi ha 7 menors de 14 anys; 27 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 46 intoxicats oscil·len entre els 21 i els 40 anys, i 11 tenen més de 41 anys.

Algunes persones són residents i altres provenen de diverses regions de l'Estat. Per aquesta raó, el Servei d’Epidemiologia ja va avisar el Centre Coordinador d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri de Sanitat. No hi ha constància que hi hagi cap turista estranger entre les persones afectades.

Actualment, el Servei d’Epidemiologia continua fent enquestes a les persones afectades i està en espera dels resultats.

Cal recordar que el Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació proposarà la incoació d’un expedient sancionador al restaurant on s’han detectat diverses deficiències estructurals i de tipus operacional. A més, el local romandrà tancat fins que esmeni les deficiències que puguin posar en risc la salut de les persones i presenti un pla a la Direcció General de Salut Pública, en el qual haurà de garantir que coneix les pràctiques de manipulació d’aliments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.