muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Un Sant Bernat amb les «xeremies silenciades»

Continua la polèmica al voltant de les festes de Sant Bernat d'enguany a la barriada palmesana del Secar de La Real.

Si fa pocs dies la comissió de festes de la romeria de Sant Bernat feia públic un contundent comunicat on denunciava que el rector de La Real, Miquel Darder, havia decidit unilateralment no comptar amb la resta de comissió de festes, ara és la coneguda colla de xeremiers, Germans Martorell els que anuncien que no seran a les festes.

«Enguany tristament i amb cor trencat, il·lusions trencades, xeremies silenciades, els nostres sons no sonaran a les Festes de Sant Bernat» han explicats els germans Pere i Manel Martorell.

El senyor rector ha tancat les portes a la Comissió de Festes», expliquen.

Pere Martorell relata que «des de que vaig iniciar d'escolanet als 8 anys fins avui als 43 sempre he participat activament d'aquestes festetes que ens identifiquen com a poble, Manco enguany!» i afegeix: «Dolgut, Confós i amb el cor entristit enguany no hi serem! Esperem que l'any que ve hi puguem esser i s'arreglin els mals entesos per mediació dels Pares Joan Francesc March i Toni Vallespir amb Sant Bernat i la Mare de Déu de la Font de Déu!»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Que hi ha molts de moviments des de que les ultra dretas i amb aquestas he d'incloure els blaus i taronges han començat a aixecar l'ull, bufen mals vents per tot el que representa ' lo nostro' que no és una escala de cuïr figues en sobressadas penjadas,aquí i a Catalunya i també al País Valenciá, hi ha desfermada una guerra de joc brut contra tot lo que té flaïre de catalá, (jo sentía de jove. joc ras potada als collons ) avui dia que ens arriba molte informació que antes no teníam, podeu constatar exemples que s'assemblan, escolas, aeroports, ports, institucions,bars i restaurants, festas, als carrers, lleïs, cosas que aquí aprovam i que "ellos" se passan pes forro, tot el que sigui desberetar es dia a dia, o se normal convivència, se darrera Mtr. Fulgencio Coll on era, amb el cinema.
Salu i República Països Catalans.

Valoració:5menosmas
Per Ni blanc, Ni negre, fa dervers d'un any

Em sembla que ningú s'en ha adonat que només ha parlat una part de la festa i aquesta ha estat per atacar.
Qualcú s'ha demanat si hi ha qualque raó de pes perquè hagi passat això??.
Crec que la gent hauria d'anar alerta, perquè si és ben cert que hi ha hagut premures per continuar la festa, aquesta s'ha fet. I si no hi ha anat molta gent es perquè els diaris s'han fet ressò del que deia la ex-comissió de festes de que no hi hauria res més que la missa, i no ha estat així. De fet avui vespre hi tornar a haver-hi festa.
Bon Sant Bernat a Tothom.

Valoració:4menosmas
Per mallorquí des plá, fa dervers d'un any

Per jo aquests dos germans Martorell son part de Sant Bernat, més coneguts a las festas per la gent, que tots els pares del monastir.
Será vera que mos ataquen per tots els costats a tot el que fa olor de mallorquí ó catalá, tradicions, llengua, cultura, etc. ¡ mallorquins possau és morro fort ! ja sabeu que de ses herbas molles................

Valoració:12menosmas
Per Quin desastre, fa dervers d'un any

El primer que vaig fer quan vaig saber que el rector de la església de Sant Bernat havia prohibit la festa, era mirar el nom, per veure si era qualcú de fora, però m'en vaig dur la trista sorpresa de que és mallorqui.
I ho dic perque un pic que vaig anar a una missa, a una església d'una barriada de molt aprop del centre, un sacerdot que tenia un accent argentí o de l'Uruguay, al sermó condemnava i ho posava al caramull dels pecats, dient amb paraules aproximades una cosa com "la soberbia de los que se creen superiores "por hablar uns determinada lengua", i evidentment aquesta llengua tan pecaminosa no devia ser la seva espanyola.
Si el Papa no ho arregla i autoritza el matrimoni als sacerdots i també que el puguin exercir dones, cada pic seran menys i més rars.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris